Antena Meniu Search
x

Video Rachetă lansată de ucraineni, doborâtă de sistemul de apărare în Crimeea. Reacţia Kievului

O nouă tranşă de documente secrete ale Statelor Unite, despre războiul din Ucraina şi Orientul Mijlociu, ajunge pe reţelele de socializare. Departamentul american de Justiţie a deschis o anchetă pentru a afla sursa dezvăluirilor. Între timp, serviciile de informaţii britanice anunţă că planul lui Putin de a distruge infrastructura energetică a Ucrainei a eşuat. Kievul exportă din nou electricitate în Occident. 

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 20:45

Vezi și

Noile documente secrete apărute pe Twitter şi Telegram dau detalii despre numărul trupelor ucrainene şi ce arme vor primi de la aliaţi. Scurgerile de informaţii vizează şi dosare sensibile pentru americani - China, programul nuclear al Iranului şi Coreea de Nord. În total, peste 100 de pagini clasificate, suficiente pentru a trage un mare semnal de alarmă la Washington.

Zelenski nu renunţă la Crimeea

În Crimeea ocupată de ruşi, alerta a fost provocată de altceva: o rachetă lansată dinspre Ucraina, dar doborâtă de sistemul de apărare al oraşului Feodosia, aflat la 250 de kilometri de linia frontului. Un semn că guvernul de la Kiev nu a renunţat la ideea că regiunea îi aparţine.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Lumea trebuie să știe: respectul și ordinea vor reveni în relațiile internaționale doar când steagul ucrainean se va întoarce în Crimeea, când acolo va fi libertate, la fel ca peste tot în Ucraina.

La Kiev, ministrul Energiei a anunţat că Ucraina este gata să reia exporturile de electricitate în reţeaua europeană. Rachetele armatei ruse au distrus infrastructura ţării toamna trecută. Acum, reţeaua funcţionează fără restricţii, iar atacuri majore nu au mai fost lansate asupra ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rachetă lansată de ucraineni, doborâtă de sistemul de apărare în Crimeea. Reacţia Kievului