Antena Meniu Search
x

Video Continuă măcelul din Bahmut: ucrainenii nu au părăsit încă orașul în ruine, iar rușii mor pe capete încercând să-l controleze

Spionii ruşi sau controlaţi de Rusia sunt, probabil, cei care au sustras documentele secrete americane cu privire la războiul din Ucraina, publicate zilele trecute pe reţelele sociale. Este evaluarea oficialităţilor de la Washington, care adaugă că documentele originale au fost modificate, pe alocuri în mod grosolan, înainte de a fi difuzate. În acest timp, la Bahmut şi în alte oraşe din Donbas continuă lupte deosebit de intense. Experţii britanici recunosc că forţele ruse au făcut progrese. Şi ucrainenii confirmă acest lucru, dar, deocamdată, continuă să reziste

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 08:58

Vezi și

Apărătorii oraşului Bahmut controlează, încă, situaţia de pe front iar forţele ruse au plătit un preţ greu pentru succesele tactice pe care le-au obţinut, afirmă comandamentul ucrainean. Ministerul britanic al apărării confirmase că ruşii şi-au reluat înaintarea.

Lupte grele au loc şi în alte puncte fierbinţi ale frontului din Donbas, unde a fost doborât, între altele, un avion rusesc de atac la sol.

Zelenski s-a întâlnit cu comandanţii militari, dar nu a spus nimic de o eventuală retragere din Bahmut

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Ne concentrăm pe bătăliile pentru Avdiivka şi Bahmut, pentru regiunea Lugansk, pentru toate sectoarele în care inamicul încearcă să străpungă apărarea întregii Ucraine. Şi mulţumesc fiecărui soldat, sergent, ofiţer şi general care îi rezistă. 

Pe acelaşi subiect

Reuniunea comandamentului a examinat şi măsuri de prevenire a scurgerilor de informaţii militare. Comunicatul de la Kiev nu menţionează documentele americane apărute recent pe reţelele sociale. Acestea nu conţin planuri ale viitoarei contraofensive ucrainene ci date despre ajutorul militar american şi evaluări ale pierderilor suferite de cele două părţi.

Pentagonul confirmă că documentele sunt autentice, dar experţii militari constată că propaganda rusă a promovat versiuni modificate ale lor.

Jurnalist american inculpat pentru spionaj, în Moscova

Ucraina a reuşit, în acest timp, să reia exportul de energie electrică în Uniunea Europeană, ceea ce ar arăta că pagubele provocate de atacurile ruseşti au fost remediate.

O veste mult mai îngrijorătoare vine de la Moscova: jurnalistul american Evan Gershkovich, arestat la 29 martie, a fost inculpat oficial pentru spionaj. Este primul ziarist occidental acuzat de spionaj în Rusia, de la sfârşitul războiului rece. Liderii ambelor partide din Senatul Statelor Unite şi-au unit vocile pentru a cere eliberarea sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Continuă măcelul din Bahmut: ucrainenii nu au părăsit încă orașul în ruine, iar rușii mor pe capete încercând să-l controleze