Antena Meniu Search
x

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, condamnat la închisoare pe viaţă pentru genocid şi crime de război

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Ratko Mladici, comandant militar al sârbilor bosniaci, a fost condamnat la închisoare pe viaţă | Sursa: Reuters Vezi și

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Mladici a fost găsit vinovat de genocid şi crime de război în timpul conflictului din Bosnia dintre anii 1992 şi 1995.

La mai bine de 20 de ani de la războiul care a distrus fosta Iugoslavie, Ratko Mladici, acum în vârstă de 75 de ani, supranumit şi 'Măcelarul din Balcani' a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimele comise în timpul conflictului din Bosnia care a făcut peste 100.000 de morţi.

Mladici a fost judecat pentru 11 capete de acuzare şi a fost găsit vinovat pentru rolul său asupra asediului oraşului Sarajevo şi masacrul din Srebrenica.

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a calificat drept genocid masacrul de la Srebrenica în care au fost ucişi peste 8.000 de bărbaţi şi adolescenţi bosnicani de religie musulmană.

Ratko Mladici a fost arestat în luna mai a anului 2011, iar astăzi a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, condamnat la închisoare pe viaţă pentru genocid şi crime de război