Antena Meniu Search
x

Război Rusia-Ucraina. Patriarhia Română, atac la Patriarhul Kiril al Moscovei: "Demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea cu politicul asasin"

Războiul din Ucraina provoacă reacţii în toate sferele societăţii. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, îl critică dur pe patriarhul ortodox Kiril al Moscovei. Este "un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate", scrie Bănescu pe Facebook.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 14:39

Război Rusia-Ucraina. Patriarhia Română, atac Patriarhul Kiril al Moscovei: "Demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea cu politicul asasin"
- Profimedia

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a lansat un atac dur, pe Instagram, la adresa lui Vladimir Putin şi a liderlui Bisericii Ortodoxe Ruse, fără însă a-i numi pe cei doi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Pe acelaşi subiect

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul", a scris Vasile Bănescu pe Instagram.

Război Rusia - Ucraina, ziua 11

 Armata rusă încearcă să încercuiască principalele oraşe ale Ucrainei, Harkov şi capitala Kiev. În plus, ruşii vor să creeze un coridor pentru a se putea trece terestru din Crimeea în regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit jurnaliştilor ucraineni, Naftali Bennett, premierul Israelului, ar fi ajuns sâmbătă seară la Moscova unde a discutat timp de 3 ore cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Naftali Bennett a discutat telefonic apoi cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, după care ar fi plecat în Germania pentru a vorbi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Război Rusia-Ucraina. Patriarhia Română, atac la Patriarhul Kiril al Moscovei: "Demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea cu politicul asasin"