Război Rusia - Ucraina, ziua 11 LIVE TEXT. Evacuarea civililor din Mariupol a fost oprită, acuzaţii reciproce. 8 civili ucişi în Irpin. Un alt avion rusesc doborât în Harkov
Război Rusia - Ucraina, ziua 11. Armata rusă încearcă să încercuiască principalele oraşe ale Ucrainei, Harkov şi capitala Kiev. În plus, ruşii vor să creeze un coridor pentru a se putea trece terestru din Crimeea în regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit jurnaliştilor ucraineni, Naftali Bennett, premierul Israelului, ar fi ajuns sâmbătă seară la Moscova unde a discutat timp de 3 ore cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Naftali Bennett a discutat telefonic apoi cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, după care ar fi plecat în Germania pentru a vorbi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.
- Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2, ZIUA 3, ZIUA 4, ZIUA 5, ZIUA 6, ZIUA 7, ZIUA 8, ZIUA 9 şi ZIUA 10.
- Vezi desfăşurarea războiului Rusia - Ucraina în ziua 12
UPDATE 22:30 Un alt avion rusesc doborât în Harkov
O unitate a Gărzii Naționale a Ucrainei a doborât un avion de luptă rusesc dintr-un sistem mobil de rachete antiaeriene în apropiere de Fabrica de Aviație Harkov, iar pilotul avionului a murit pe loc, informează Pravda.
Imaginile au fost publicate de Nexta, iar informația a fost confirmată și de reprezentanții armatei ucrainene. Ucraina susține că în 11 zile de război a reușit să doboare nu mai puțin de 44 de avioane și 48 de elicoptere rusești.
- Război Rusia - Ucraina, ziua 10 LIVE TEXT. Rusia şi Ucraina anunţă runda a treia de negocieri. Noi explozii...
- Ruşii fug în Finlanda, de teamă că Putin va introduce legea marțială. Sute de oameni trec zilnic graniţa
- Război Rusia - Ucraina. Scindare în tabăra lui Putin: Unii oligarhi, cu averi de 90 de miliarde de dolari, se opun...
UPDATE: 22:17: 8 civili ucişi în Irpin
Opt civili au fost uciși în mijlocul unei evacuări în Irpin, un district la vest de Kiev, pe fondul unor bombardamente intense, a declarat primarul din Irpin, Oleksandr Markushyn, într-o declarație transmisă duminică la Telegram și citată de CNN. „A murit o familie, în fața ochilor mei au murit doi copii mici și doi adulți”.
UPDATE 22:10: TikTok își suspendă parțial serviciile în Rusia
Reţeaua TikTok a anunțat că suspendă livestreamingul în Rusia și restricționează încărcarea de noi videoclipuri, ca reacție la noua lege a Rusiei care amenință cu pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de „știri false”, relatează CNN. Serviciu de mesagerie nu va fi însă afectat.
UPDATE 22:02: Ucraina este deschisă să discute "modele non-NATO", declară un negociator pentru Fox News
Ucraina nu este dispusă să facă compromisuri în privinţa integrităţii sale teritoriale în cadrul discuţiilor cu Rusia, dar este deschisă să discute despre ''modele non-NATO'' pentru viitorul său, într-un forum mai larg, a declarat unul dintre negociatorii săi pentru Fox News, informează Reuters.
Ucraina a încercat să devină membră a Uniunii Europene şi a NATO, dar s-a lovit de opoziţia Moscovei. Preşedintele rus Vladimir Putin a citat posibila aderare a Ucrainei la NATO ca dovadă a ceea ce el consideră a fi agresiunea NATO faţă de Rusia, notează AGERPRES.
''Răspunsul pe care îl primim din partea ţărilor NATO este că nu sunt pregătite nici măcar să discute despre posibilitatea de a ne avea în NATO, nu pentru următorii cinci sau zece ani'', a declarat negociatorul David Arahamia în declaraţii publicate sâmbătă seara târziu pe site-ul Fox News.
''Suntem gata să discutăm despre unele modele non-NATO. De exemplu, ar putea exista garanţii directe din partea diferitelor ţări precum SUA, China, Marea Britanie, poate Germania şi Franţa. Suntem deschişi să discutăm astfel de lucruri într-un cerc mai larg, nu doar în cadrul unor discuţii bilaterale cu Rusia, ci şi cu alţi parteneri''.
UPDATE 21:00: Centrala nucleară din Zaporizhzhya funcționează la ordinul Rusiei, afirmă Ucraina
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a transmis duminică faptul că Ucraina a informat-o că personalul operează în continuare centrala, dar că acum se află sub ordinele comandantului forțelor rusești de acolo, scrie CNN.
De asemenea, Ucraina a informat AIEA că militarii ruși aflați la fața locului au oprit anumite rețele de telefonie mobilă și internetul, ceea ce face să fie foarte dificile comunicațiile. Autoritatea de reglementare nucleară a țării spune că a întâmpinat probleme majore să ajungă la personalul de la centrală. În ciuda acestui fapt, autoritatea de reglementare a putut confirma că nivelurile de radiații rămân normale.
UPDATE 20:10: Rusia, avertisment pentru vecinii Ucrainei
Administraţia Vladimir Putin a avertizat, duminică, statele vecine cu Ucraina, în special România, să nu permită staţionarea avioanelor militare ucrainene sau utilizarea acestora în conflictul cu Rusia.
Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a afirmat că state vecine cu Ucraina, în special România, au permis staţionarea unor avioane de vânătoare ucrainene. Igor Konaşenkov a făcut referire la România şi la alte state vecine cu Ucraina, dar pe acestea din urmă nu le-a menţionat, conform agenţiei Associated Press şi cotidianului Le Monde.
"Utilizarea reţelei de aeroporturi militare ale acestor ţări pentru a servi ca baze pentru avioane militare ucrainene şi utilizarea ulterioară a acestora contra forţelor armate ruse ar putea fi considerate ca fiind implicări ale acestor ţări într-un conflict armat", a avertizat Igor Konaşenkov.
"Practic, întreaga aviaţie aptă de luptă a regimului de la Kiev a fost distrusă. Dar ştim dintr-o sursă sigură că avioane ucrainene s-au deplasat spre România şi spre alte state vecine", a subliniat Igor Konaşenkov.
UPDATE 19:39: Cel puțin 4.357 de persoane au fost reţinute în Rusia, duminică
Cel puțin 4.357 de persoane au fost reținute în timpul protestelor din Rusia, duminică, transmite OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmărește detențiile din Rusia. Protestatarii au fost reținuți în 56 de orașe, notează CNN.
UPDATE 18:10. Zelenski: Ucraina a capturat sute de militari ruşi
Sute de militari ruşi au fost capturaţi de forţele ucrainene, a anunţat duminică preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite Agepres, care citează DPA.
"Sute, sute de prizonieri. Printre ei se află piloţii avioanelor care ne-au bombardat oraşele. (I-au bombardat) pe civilii noştri", a declarat Zelenski într-un mesaj video publicat pe aplicaţia Telegram duminică.
Informaţia nu a putut fi verificată din alte surse, potrivit DPA.
Adresându-se ucrainenilor, Zelenski le-a spus: "Luptăm pentru a stabili unde va fi graniţa. Între viaţă şi sclavie".
Încă o dată, preşedintele ucrainean s-a adresat şi poporului rus: "Cetăţenii Federaţiei Ruse au de făcut aceeaşi alegere acum. În aceste zile. În aceste ore. Între viaţă şi sclavie".
UPDATE 17:25. Ucraineni din unele oraşe ocupate de forţele ruse protestează împotriva invaziei
Locuitori din unele oraşe ucrainene ocupate de forţele ruse au ieşit în stradă pentru a protesta, în a 11-a zi a invaziei ruse în Ucraina, a relatat duminică agenţia de presă Interfax Ucraina, citată de Reuters.
În oraşul Nova Kahovka (sudul Ucrainei), circa 2.000 de oameni şi-au manifestat opoziţia faţă de invazie fluturând steaguri ucrainene şi cerându-le forţelor ruse să plece, potrivit agenţiei, care citează martori locali.
Un protest similar la care au participat câteva sute de oameni a avut loc duminică şi în oraşul Kalacianka, a relatat Interfax Ucraina.
Proteste cu câteva mii de participanţi s-au desfăşurat şi în oraşele Berdiansk şi Melitopol pe parcursul săptămânii.
UPDATE 16:45. Macron şi Putin au vorbit două ore la telefon. Liderul rus, "gata să se întâlnească cu Ucraina într-o locaţie neutră"
Vladimir Putin i-ar fi spus lui Macron, în cea mai recentă conversație la telefon, că ar fi gata să discute cu Ucraina și Agenția Internațională de Energia Atomică (IAEA), prin videoconferință sau într-o țară neutră. Anunțul ar fi fost făcut chiar de către Kremlin, scrie Nexta TV.
UPDATE 16:05. Aeroportul Vinnîţea a fost distrus complet de ruşi, anunţă Zelenski
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că aeroportul din Vinnîţea a fost distrus de ruşi.
"Tocmai ce am fost informat că Vinnîţea a fost atacat cu rachete. Opt rachete. Împotriva Vinnîţea, un loc paşnic şi bun care nu a ameninţat niciodată Rusia în vreun fel. Un atac cu rachete – crud şi cinic. Aeroportul a fost distrus complet", a spus Zelenski într-un filmuleţ postat pe Twitter.
"Ei continuă să ne distrugă infrastructura, viaţa, ce am construit, şi părinţii noştri şi bunicii, multe generaţii de ucraineni", a adăugat el.
UPDATE 15:45. Evacuarea civililor din Mariupol a fost oprită
Evacuarea civililor din orașul asediat din sud-estul Mariupol a fost oprită, spune Comitetul Internațional al Crucii Roșii.
Forțele ucrainene și ruse s-au acuzat reciproc pentru că nu au respectat încetarea focului pentru a permite localnicilor să evadeze, după ce un acord similar nu a fost respectat ieri.
Consiliul local Mariupol, care a anunțat în această dimineață o încetare a focului și o nouă încercare de evacuare, a confirmat că planurile au fost anulate. Oficialii ucraineni spun că că bombardamentele rusești au făcut imposibilă evacuarea în siguranță a civililor.
Orașul este acum la a cincea zi, fără apă, fără energie, fără canalizare, iar mâncarea se epuizează rapid.
UPDATE 14:40. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de eşecul evacuărilor din Mariupol
Separatiştii pro-ruşi şi Garda Naţională din Ucraina s-au acuzat reciproc că nu au reuşit să stabilească un coridor umanitar pentru evacuarea civililor din Mariupol, duminică, a doua oară când părţile au încercat să îl organizeze, relatează Reuters.
Postul de televiziune Ukraine 24 a prezentat un luptător din Regimentul Azov al Gărzii Naţionale care a declarat că forţele ruse şi pro-ruse care au încercuit oraşul portuar cu aproximativ 400.000 de locuitori au continuat să bombardeze zonele care trebuiau să fie sigure.
Agenţia de presă Interfax a citat un oficial al administraţiei separatiste din Doneţk care a acuzat forţele ucrainene că nu au respectat încetarea temporară a focului.
Oficialul separatist a declarat că doar aproximativ 300 de persoane au părăsit oraşul.
Autorităţile ucrainene au declarat anterior că au planificat să evacueze peste 200.000 de persoane din Mariupol.
UPDATE 13:55. Separatiştii pro-ruşi anunţă că 300 de persoane au părăsit Mariupol printr-un coridor umanitar
Separatiştii pro-ruşi afirmă că primele 300 de persoane au părăsit oraşul Mariupol, asediat în sud-estul Ucrainei, în timpul unei noi încercări de încetare a focului duminică.
Informaţia nu a putut fi verificată, iar oficialii ucraineni nu au furnizat încă nicio cifră.
UPDATE 13:45. Zelenski spune că ruşii se pregătesc să bombardeze Odessa: "Va fi crimă de război. Va fi o crimă istorică"
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe oamenii din ţara sa că ruşii se pregătesc să bombardeze oraşul Odesa, din sud-vestul Ucrainei.
"Avioanele zboară. Deasupra oamenilor paşnici. Deasupra oraşelor paşnice. Se pregătesc să bombardeze Odessa. Odessa! Întotdeauna au avut parte doar de căldură la Odessa. Doar de sinceritate. Şi acum? Bombe la Odessa? Artilerie împotriva oraşului? Rachete împotriva Odessei? Va fi crimă de război. Va fi o crimă istorică", a spus Zelenski într-un discurs televizat.
UPDATE 12:42 Serviciul de Securitate al Ucrainei ar fi arestat un grup prorus care intenţiona să înfiinţeze noi "republici populare" în vestul ţării
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a arestat sâmbătă un grup de separatişti proruşi în regiunea Ivano-Frankivsk, în sud-vestul ţării, car intenţiona să creeze "noi republici populare" după modelul autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, transmite EFE. "Agenţii de ordine ucraineni i-au reţinut pe organizatorii unor noi 'republici populare' în vestul Ucrainei. Obiectivul colaboraţioniştilor era să destabilizeze situaţia în ariergarda militarilor ucraineni" pe fondul ofensivei trupelor ruse care au invadat Ucraina, a informat serviciul de presă al SBU.
UPDATE 12:20. Punctul de control pentru evacuare de la Irpin, bombardat. Cel puţin trei civili, între care doi copii şi-ar fi pierdut viaţa
Un punct de trecere de evacuare pentru civilii care încercau să părăsească districtul Irpin de la vest de Kiev a fost bombardat duminică dimineață, informează CNN.
Informaţia a fost confirmată şi de NEXTA şi SvobodaRadio, care anunţă şi că forţele ruse ar fi deschis focul asupra civililor.
Mass-media internațională filma la locație când ceea ce pare să fi fost un obuz de artilerie a aterizat în zonă. În acel moment, un flux de civili trecea prin punctul de control.
Organizațiile media aflate la locul exploziei de lângă Irpin spun că cel puțin trei civili au fost uciși, inclusiv doi copii.
UPDATE 11:55. Vicepremierul britanic: "Conflictul din Ucraina ar putea dura ani. Scopul nostru e să ne asigurăm că Putin eşuează"
Conflictul din Ucraina ar putea dura luni de zile, dacă nu chiar ani, a declarat duminică vicepremierul britanic Dominic Raab, care a adăugat că aliaţii internaţionali vor trebui să dea dovadă de "rezistenţă strategică" pentru a se asigura că preşedintele rus Vladimir Putin va da greş, transmite Reuters.
UPDATE 11:45. Putin cere NATO şi UE să nu mai furnizeze armament Ucrainei
Administraţia Vladimir Putin a cerut, sâmbătă seară, Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice să nu mai furnizeze armament Ucrainei.
Moscova a avertizat că există riscul ca sistemele de rachete portabile Stinger să ajungă la grupuri teroriste, ceea ce ar genera ameninţări pentru avioanele comerciale.
UPDATE 11:15. Rusia anunță că a bombardat baza aeriană a armatei ucrainene de la Starokosteantîniv
Rusia a bombardat şi a avariat baza aeriană a armatei ucrainene de la Starokosteantîniv, cu arme cu rază lungă de acţiune de mare precizie, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus, potrivit Reuters.
"Forţele armate ale Rusiei continuă să lovească infrastructura militară a Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, potrivit Agerpres.
"În dimineaţa zilei de 6 martie, au fost realizate lovituri cu armament de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune. Baza aeriană a forţelor armate ucrainene de la Starokosteantîniv a fost avariată", a adăugat el.
Konaşenkov a mai declarat că un sistem antirachetă de tip S-300 controlat de armata ucraineană a fost distrus de rachetele ruseşti. Oficialul rus a mai susţinut că Rusia a doborât 10 avioane şi elicoptere ucrainene în ultimele 24 de ore.
UPDATE 10:55 Armata ucraineană anunţă că peste 11.000 de soldaţi ruşi au murit de când Ucraina a fost invadată de Rusia
Armata ucraineană a anunţat că peste 11.000 de soldaţi ruşi au murit de când Ucraina a fost invadată de Rusia, relatează The Guardian. Conform unui raport al forţelor armate ucrainele, postat pe site-ul Ministerului Apărării, au fost distruse 285 de tancuri, 109 sisteme de artilerie, 44 de avioane şi 48 de elicoptere ale ruşilor.
“Ieri, peste 650 de membri ai forţelor de ocupaţie, răniţi, au fost duşi la spitalul din Brianka, din regiunea Luhansk”, se menţionează în raport. “Cu toţii sunt în stare gravă... după ce li s-a acordat primul ajutor, ei au fost escortaţi de un convoi înarmat în prima linie de luptă, ca să fie ‘carne de tun’ şi să se multiplice ostilităţile. Se ştie că personalul regimentului 6 este înfricoşat şi demoralizat şi caută modalităţi ca să dezerteze”, se adaugă în raport.
UPDATE 10:30 O nouă încetare a focului, anunțată la Mariupol
Autoritățile din Mariupol, Ucraina, au anunțat pentru duminică o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor. Potrivit autorităților, citate de BBC, o încetare temporară a focului a fost anunțată în Mariupol între orele 10.00 și 21.00, ora locală. Civilii vor putea să părăsească orașul pe o rută convenită începând cu ora locală 12.00. Un plan similar fusese anunțat și sâmbătă, dar nu a putut fi pus în aplicare din cauza reluării bombardamentelor.
UPDATE 9:50 Ministerul britanic al Apărării acuză Rusia bombardează orașe pentru a distruge moralul ucrainenilor
Rusia bombardează zone populate în încercarea de a distruge moralul ucrainenilor, susține Ministerul britanic al Apărării. Potrivit BBC, Ministerul Apărării afirmă că forța rezistenței ucrainene continuă să surprindă Rusia, care a răspuns vizând orașe precum Harkov, Cernihiv și Mariupol.
UPDATE 9:26 Aproximativ 3.000 de americani s-au oferit să lupte în Ucraina
Aproximativ 3.000 de americani s-au oferit să lupte în Ucraina împotriva invaziei ruse, susține un reprezentant al Ambasadei Ucrainei în SUA. Aproximativ 3.000 de americani au răspuns la apelul Ucrainei pentru voluntari străini care să lupte împotriva invaziei Rusiei, a declarat un reprezentant al Ambasadei Ucrainei la Washington DC pentru Voice of America, informează BBC.
UPDATE 8:51 Forţele ucrainene anunţă că duc "lupte crâncene" cu trupele ruseşti la Nikolaiev şi Cernihiv
Forţele ucrainene anunţă că duc "lupte crâncene" cu trupele ruseşti la Nikolaiev, în sud, şi Cernihiv, în nord, a anunţat statul major ucrainean pe Facebook. De asemenea, conform sursei citate, o operaţiunea militară ucraineană are loc şi în regiunea Doneţk. "Principalele eforturi se concentrează pe oraşul Mariupol", anunţă statul major. Statul major subliniază că armata rusă a pierdut 88 de avioane şi elicoptere, iar unii piloţi care au reuşit să se catapulteze au primit îngrijiri din partea ucrainenilor.
UPDATE 8:35 SUA colaborează cu Polonia pentru a livra avioane de luptă Ucrainei
Acordul ar presupune ca Ucraina să primească avioane de luptă de fabricaţie rusească din Polonia, iar SUA ar urma ca apoi să ofere în compensaţie Poloniei avioane americane F-16. Piloţii ucraineni au nevoie de avioane de fabricaţie rusă, deoarece acestea sunt sistemele pentru care au fost instruiţi să zboare. Proiectul vine pe fondul temerilor că Rusia va intensifica atacurile aeriene, având în vedere progresul lent al campaniei terestre.
UPDATE 8:05 FMI, despre războiul din Ucraina: "Consecinţele economice sunt deja foarte grave"
FMI avertizează că, deşi este prea devreme pentru a se contabiliza impactul total al războiului din Ucraina şi al sancţiunilor financiare impuse Rusiei, ”consecinţele economice sunt deja foarte grave”. ”Sancţiunile împotriva Rusiei vor avea un impact substanţial asupra economiei globale”, avertizează specialiştii FMI. FMI a discutat despre impactul economic al războiului din Ucraina.
UPDATE 7:50 Ruşii vor să preia controlul hidrocentralei de la Kaniv
Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene susţine că Rusia intenţionează să preia controlul barajului hidrocentralei Kaniv, situată la aproximativ 150 de kilometri sud de Kiev, relatează lalibre.be. Conform unui raport al Statului Major, trupele ruse au încercat să se apropie şi de autostrada din apropierea Aeroportului Internaţional din Kiev.
UPDATE 7:37 Strigăt disperat al primarului din Mariupol: "Îi rog pe partenerii noştri americani şi europeni: Ajutaţi-ne, salvaţi Mariupol!"
Situaţia este "foarte dificilă" la Mariupol, supusă "unei blocade umanitare” şi bombardamentelor intense, a spus primarul acestui port strategic din sud-estul ţării asediate de forţele ruse, relatează Le Figaro. "Trăim fără electricitate de cinci zile, nu avem încălzire sau reţea mobilă”, a spus primarul, Vadim Boicenko, într-un interviu difuzat sâmbătă seară pe YouTube.
UPDATE 7:27 Oficialii de la Kremlin nu ar fi ştiut că Putin va invada Ucraina
Oficialii de la Kremlin nu au ştiut că preşedintele rus Vladimir Putin va invada Ucraina şi au fost şocaţi de severitatea sancţiunilor occidentale impuse din această cauză, a relatat o agenţia independentă de investigaţii din Rusia, citată de Business Insider. Un oficial de rang înalt a declarat că oamenii de la Kremlin „nu au ştiut” că va fi o invazie totală şi că mulţi au fost şocaţi când a apărut vestea atacului.
Zelenski a vorbit cu Biden, după discuţia cu premierul Israelului, în cadrul acţiunilor diplomatice
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, în cursul nopţii, că a avut o nouă conversaţie cu omologul său american, Joseph Biden, după ce, anterior, discutase cu premierul Israelului, Naftali Bennett, care intermediază negocieri cu Rusia, notează Mediafax. "În cadrul dialogului constant, am avut o nouă conversaţie cu preşedintele Statelor Unite. Agenda convorbirii a inclus teme de securitate, susţinerea financiară pentru Ucraina şi continuarea sancţiunilor împotriva Rusiei", a fost mesajul postat de Volodimir Zelenski, în cursul nopţii, pe Twitter.
Anterior, Zelenski a declarat că a discutat cu premierul Israelului, Naftali Bennett, după ce acesta s-a întâlnit la Moscova cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Premierul Israelului, Naftali Bennett, m-a sunat după întâlnirea sa cu Vladimir Putin. Continuăm dialogul", a transmis Zelenski. Eforturile diplomatice ale lui Naftali Bennett sunt coordonate cu Statele Unite, Franţa şi Germania, a declarat un oficial guvernamental israelian citat de CNN. Guvernul israelian a transmis că premierul Naftali Bennett a discutat cu Vladimir Putin despre soluţionarea conflictului militar din Ucraina şi despre negocierile internaţionale pe tema programului nuclear iranian, potrivit cotidianului The Times of Israel.
Guvernul Germaniei, după întâlnirea Scholz-Bennett:Facem totul pentru oprirea războiului din Ucraina
Guvernul Germaniei a anunţat, în cursul nopţii, după întâlnirea cancelarului Olaf Scholz cu premierul israelian, Naftali Bennett, că există eforturi internaţionale intense pentru oprirea cât mai curând a războiului dintre Rusia şi Ucraina, notează Mediafax. "Cancelarul Olaf Scholz s-a întâlnit în cursul serii cu premierul israelian, Naftali Bennett. Discuţia de 90 de minute s-a axat pe rezultatele întâlnirii pe care premierul israelian a avut-o sâmbătă, la Moscova, cu preşedintele Vladimir Putin", a comunicat în cursul nopţii Guvernul de la Berlin, potrivit unui comunicat postat pe site.
"S-a stabilit să rămânem în contacte strânse în această problemă; obiectivul comun rămâne să oprim cât mai rapid posibil războiul din Ucraina. Facem toate eforturile posibile în acest sens", a subliniat Guvernul Germaniei. După vizitele la Moscova şi Berlin, Naftali Bennett va reveni în Israel. "Premierul Bennett a discutat cu Olaf Scholz despre o serie de probleme, inclusiv despre criza dintre Ucraina şi Rusia", a transmis Guvernul israelian, potrivit cotidianului The Times of Israel, precizând că Naftali Bennett a discutat de două ori în cursul serii de sâmbătă cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰