Meniu
Search
x

Video Războiul din spatele frontului. Regiunile pierdute de Ucraina de la începutul conflictului trec printr-un proces rapid de rusificare

Rusificarea Ucrainei a ajuns într-o nouă fază. Sute de mii de ucraineni care încă locuiesc în zonele controlate de armata rusă trebuie să îşi facă paşapoarte şi acte ruseşti. Programa şcolilor este modificată, canalele de televiziune ucrainene întrerupte, la fel şi reţelele de telefonie şi internet. După 167 de zile de război, ruşii au reuşit să ocupe estul Ucrainei, dar şi regiuni importante din sud.

De Laurenţiu Rădulescu la 09.08.2022, 22:00
Vezi și

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: "În zonele pierdute de ucraineni de la începutul războiului, ruşii deja pregătesc referendumuri. Oamenii vor fi chemaţi să spună dacă vor să fie alipiţi Rusiei. Autorităţile pe care Moscova le-a pus la conducere în regiunea Zaporojie, în mare parte deja ocupată, au şi făcut anunţul oficial că au început pregătirile pentru referendum, sub pretextul că înşişi locuitorii cer asta. Şi e abia începutul. S-ar căuta inclusiv soluţii pentru ca locuinţele oamenilor din oraşele capturate de ruşi să fie naţionalizate." 

"Pe front încă se dau lupte grele, mai ales la marginea oraşului Donetsk, în zona de est a Ucrainei. Ruşii încearcă aici să preia întregul teritoriu, în contextul în care în zonă mai sunt doar izolat forţe ucrainene. Luhanskul este cam în aceeaşi situaţie. Privim harta Ucrainei şi vedem că ruşii au luat Izium, Donetsk, Zaporojie, Volnovaka, Mariupol, Melitopol. Hersonul este şi el sub ocupaţie, iar zona de aici din sud este continuată cu Crimeea, la rândul ei ocupată de ruşi încă din 2014. Lupte grele se dau inclusiv pentru oraşul  Nikolaev."

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Războiul din spatele frontului. Regiunile pierdute de Ucraina de la începutul conflictului trec printr-un proces rapid de rusificare