Antena Meniu Search
x

Răzbunarea lui Putin pentru Belgorod. Rusia a atacat Kievul cu rachete hipersonice şi de croazieră din mai multe direcţii

Război în Ucraina. A fost alertă de raid aerian în toată Ucraina, joi dimineața. Rusia a atacat Kievul pentru prima dată în mai bine de o lună cu rachete hipersonice, rachete de croazieră și drone. Un bilanț inițial indică cel puțin 13 răniți. Explozii puternice s-au auzit în mai multe zone ale orașului, iar în centrul capitalei era vizibilă o coloană de fum negru, potrivit martorilor. Atacul ruşilor, a venit în timp ce ucrainenii au bombardat din nou regiunea rusescă Belgorod. Potrivit presei ruse, cinci persoane au fost rănite iar 5000 de oameni au rămas fără curent electric. 

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 11:03

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului joi, la primele ore ale dimineţii.  Cel puțin 13 persoane, inclusiv un copil, au fost rănite.  Forțele Aeriene Ucrainene susţin că rușii au atacat Kievul cu 2 rachete balistice Iskander-M/Kinzhal și 29 de rachete de croazieră, dar că toate au fost doborâte.

Rusia a lansat un atac masiv asupra Kievului

Însă, în timp ce autorităţile afirmă că apărarea antiaeriană a doborât toate rachetele, mai multe clădiri rezidenţiale şi facilităţi industriale avariate, relatează Reuters. Primul atac de amploare din ultimele săptămâni a vizat capitala ucraineană atât cu rachete balistice, cât şi cu rachete de croazieră, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare a regiunii Kiev.

"După o pauză de 44 de zile, inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului", a spus el. "Toate serviciile de urgenţă acţionează la faţa locului. Înlăturarea consecinţelor atacului cu rachete este în curs de desfăşurare", a adăugat responsabilul ucrainean.

Pe acelaşi subiect

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a indicat într-o postare pe Telegram că cel puţin zece persoane au fost rănite, în timp ce două persoane au avut nevoie de asistenţă specializată fiind transportate la spital, între care o fetiţă de 11 ani.

Alerta de raid aerian a durat aproape trei ore. Kliciko a declarat că resturi de rachete au lovit mai multe clădiri rezidenţiale, situri industriale şi o grădiniţă din oraş.

Kliciko a  anunţat pe Telegram că două întreprinderi au fost avariate în districtul Podolsk din Kiev, fără a oferit alte detalii.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate cele 31 de rachete ruseşti care au vizat capitala, a declarat comandantul forţelor aeriene.

Ruşii au lasat rachete de pe bombardiere, din diferite direcţii

Este vorba de rachete de croazieră de tip Kh-101/Kh-555/Kh-55 şi de două rachete balistice - Iskander M şi Kh-47M2 Kinjal, care au fost lansate de 11 bombardiere strategice Tu-95MS din Volgodonsk şi de la baza aeriană Engels de pe teritoriul Federaţiei Ruse, transmite agenţia de presă Unian.

Popko a specificat că, în urma unor manevre complicate, rachetele au vizat Kievul din diferite direcţii.

Locuitorii unei clădiri cu mai multe etaje din cartierul central Şevcenkovski au fost evacuaţi după ce unul dintre apartamente a luat foc. Atacul a spart, de asemenea, geamurile mai multor case din apropiere şi a incendiat maşini particulare, a completat Popko.

În jur de zece explozii au auzit jurnaliştii AFP aflaţi la Kiev începând cu ora locală 05:00 (03:00 GMT), precum şi tiruri ale apărării antiaeriene. Explozii puternice s-au auzit în cartierele Şevcenkovski, Sviatoşinski şi Podolsk, notează Unian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Răzbunarea lui Putin pentru Belgorod. Rusia a atacat Kievul cu rachete hipersonice şi de croazieră din mai multe direcţii