Antena Meniu Search
x

Video Un scenariu care părea imposibil prinde contur: Parisul ar avea 20.000 de oameni gata de luptă în Ucraina

Război în Ucraina. Conflictul din Ucraina riscă să devină unul european. 20.000 de militari francezi sunt pregătiţi de luptă, anunţă şeful armatei lui Macron. Declaraţia vine după ce liderul de la Elysee nu a exclus posibilitatea de a trimite trupe în sprijinul Kievului. Răspunsul Moscovei a fost clar - unităţile franceze ar deveni o ţintă prioritară în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 22:10

Vezi și

Un scenariu care părea imposibil acum o lună prinde contur. Franţa e gata să trimită soldaţi pe front, în sprijinul Ucrainei. Şeful forţelor armate spune că Parisul are 20.000 de oameni gata de luptă şi că poate comanda o armată de 60.000 de militari.

La televiziunile franceze, se vorbeşte despre două scenarii. Brigăzile să fie trimise la graniţa cu Belarusul sau plasate de-a lungul Niprului pentru a opri avansul Rusiei. 

  • VINCENT ARBARETS, colonel (r) armata Franţei: Scopul este dublu. Mai întâi, să descurajăm Belarusul să dea o mână de ajutor Rusiei. Principalul este însă să protejăm Kievul. Chiar dacă nu tragem noi primii, nu va fi considerată o provocare de către Rusia? În niciun caz! Ar însemna să forţăm Rusia la discuţii de pe o poziţie de egalitate. Avem soldaţi, suntem şi noi o putere nucleară. 

Prezenţa militarilor francezi în Ucraina ar duce la un atac direct al Rusiei, ameninţă şeful serviciului de informaţii externe al Moscovei. 

Pe acelaşi subiect

Reacţia agresivă este încurajată chiar de Vladimir Putin

La preluarea celui de-al cincilea mandat, preşedintele rus a acuzat ţările NATO că sprijină Kievul în mod direct. 

  • VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: Personalul militar înarmat al țărilor NATO este prezent acolo, știm asta. Acesta nu este un lucru bun. În primul rând pentru ei, pentru că mor în număr mare. 

Nu doar străinii îi dau bătăi de cap lui Putin. La graniţa cu Ucraina, regiunile Kursk şi Belgorod au devenit câmpuri de luptă. De vină sunt ruşii din două legiuni anti-Kremlin, care pârjolesc totul în calea lor. Putin i-a convocat pe şefii agenţiilor de informaţii şi le-a cerut să ia măsuri.

  • VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: Când vorbim despre acești trădători, vă rog, așa cum a fost întotdeauna cazul în istoria noastră, să nu uitați cine sunt ei și să-i identificați după nume. După nume. Îi vom pedepsi indiferent cât timp trece şi oriunde s-ar afla.

Şeful Consiliului European crede că luptele vor dura mult timp, aşa că a cerut ţărilor UE să îşi adapteze economiile pentru producţia de război. 

O analiză Wall Street Journal arată că preşedinte rus îşi doreşte un conflict şi în Serbia, care să destabilizeze Balcanii. Peste Ocean, jurnaliştii au făcut un alt scenariu. Şi-au imaginat ce oraşe ar ataca Rusia în cazul unui conflict nuclear. Marile centre de comandă şi zonele cele mai populate ar fi primele lovite. Pe listă sunt Washington DC, New York, Los Angeles şi San Francisco.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un scenariu care părea imposibil prinde contur: Parisul ar avea 20.000 de oameni gata de luptă în Ucraina