Antena Meniu Search
x

Video Reacția Poloniei, după ce o rachetă rusească a intrat în spațiul său aerian. Ucraina a cerut o reuniune ONU pentru a condamna acţiunile Rusiei

Rusia a lansat cel mai mare atac aerian asupra Ucrainei în urmă cu două nopţi. Cel puţin 30 de oameni au fost ucişi şi peste 150 răniţi după ce bombe au căzut peste clădiri rezidenţiale din cele mai mari oraşe ale ţării. Bombardamentul ruşilor a pus în alertă armata Poloniei, după ce o rachetă rusească a pătruns în spaţiul aerian al statului NATO. 

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 08:00

Vezi și

Este momentul în care o rachetă a ruşilor se prăbuşeşete pe un bloc din Kiev. Este doar unul dintre proiectilele lansate de ruşi. În total, 158 de drone şi rachete au lovit teritoriul Ucrainei. Bombe au căzut şi în Liov, Odesa, Dnipro, Harkov sau Zaporojie peste scoli, magazine o maternitate şi case. 

"A fost o explozie, apoi flăcări. Mi-am acoperit capul, am privit în pământ şi am fugit spre staţia de metrou."

"Am avut o premoniţie. În ce priveşte bucuria de sărbători, e cam aşa: la exterior zâmbim, lacrimi şi suferinţă sunt însă în interior." 

Volodimir Zelenski a condamnat ferm atacul care a luat zeci de vieţi şi a cerut sprijin internaţional imediat. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Este esenţial ca lumea să reacţioneze la acest ultim act de teroare. Mulţi lideri şi-au declarat deja susţinerea pentru Ucraina şi pentru ucraineni."

Kievul a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU unde majoritatea membrilor au criticat acţiunile Rusiei. Inclusiv Joe Biden a emis o declaraţie în care a spus că Putin trebuie oprit întrucât "caută să nimicească Ucraina și să îi subjuge poporul". În schimb, Marea Britanie a decis să trimită Ucrainei 200 de rachete antiaeriene pentru a se putea apăra. 

Polonia, în stare de alertă după ce o rachetă rusească a intrat în spațiul său aerian

Bombardamentul militarilor lui Putin a pus în stare de urgenţă şi armata poloneză, după ce un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian al ţării. Oficialii de la Varşovia spun că este vorba, cel mai probabil, despre o rachetă rusească. Proiectilul a parcurs circa 40 de kilometri deasupra teritoriului polonez, timp de aproximativ trei minute, apoi s-a întors în spațiul aerian ucrainean.

Armata poloneză spune că a avut tot timpul racheta sub observaţie şi anchetează traiectoria de zbor pentru a se asigura că nu a existat nicio eroare tehnică. În noiembrie anul trecut o rachetă antiaeriană a Ucrainei lansată în timpul unui raid rusesc a căzut în Polonia şi a ucis acolo două persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Reacția Poloniei, după ce o rachetă rusească a intrat în spațiul său aerian. Ucraina a cerut o reuniune ONU pentru a condamna acţiunile Rusiei