Antena Meniu Search
x

Video Reacția României, după ce Putin a acuzat țara noastră și Polonia că vor să revendice teritorii din Ucraina

Vladimir Putin acuză România și Polonia că vor să revendice teritorii din Ucraina. Oficialii de la Bucureşti resping categoric varianta lansată de preşedintele rus. Mai mult, liderul de la Kremlin suţine că este singurul garant al suveranităţii ucrainene. Între timp, însă se dau lupte decisive pentru Herson, oraş-cheie care poate schimba soarta războiului pentru ambele tabere.

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 21:21

Vezi și

Soldații ucraineni se pregătesc de o ripostă violentă a ruşilor în Herson. Trupele lui Putin i-ar vâna pe locuitorii care refuză să părăsească teritoriul. Interdicţia de circulaţie, 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, a fost impusă încă de la 24 februarie, dar numai pentru nazişti şi complicii fasciştilor. Liderul de la Kiev are un plan clar în minte: pedepsirea atacatorilor.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Suntem pregătiţi pentru pace, pentru o pace corectă şi dreaptă, a cărei formulă am exprimat-o de foarte multe ori. Ucraina va fi liberă. Și întreaga noastră graniță va fi restaurată - atât pe uscat, cât și pe mare. Atât în est, cât și în sud.

Controlul asupra oraşului Herson este vital pentru ambele tabere

Pentru ucraineni ar fi poarta spre recucerirea altor regiuni cheie, precum Zaporojie. Pentru ruşi ocuparea definitivă a Hersonului ar deschide drumul către Transnistria. Într-un interviu pentru Observator, ministrul de Interne al Republicii Moldova spune că la Chişinau se discută cu toate scenariile pe masă. 

Pe acelaşi subiect

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova: Toate scenariile sunt pe masa noastră. Ele sunt ancorate şi în analize de risc, analize şi riscuri care suferă schimbări practic din 24 în 24. Suntem pregătiţi pentru scenariu. 

O Transnistrie controlată de ruşi ar genera un risc major în toată regiunea. Moscova ar putea profita de ocazie pentru a impune la Chișinău un guvern-marionetă. La începutul săpătmânii o rachetă rusească a căzut în Republica Moldov si a  avariat mai multe case

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova: Nici pe departe nu le vedem ca pe nişte greşeli. Ţinta lor este să ţină în tensiune şi într-un nivel mare de anxietate populaţia. Asta am văzut şi în rândul localnicilor.

La Moscova, Vladimir Putin a profitat de Ziua Unităţii Rusiei pentru lansa atacuri în toate direcţiile

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: Rusia a cedat Ucrainei unele din teritoriile sale istorice, dar de bună voie! Iar acele teritorii de care am vorbit mai înainte au fost luate cu forţa de la Ungaria, România şi Polonia. Sunt situaţii total diferite. 

Oficialii români au reacţionat: Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina. În acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Reacția României, după ce Putin a acuzat țara noastră și Polonia că vor să revendice teritorii din Ucraina