Antena Meniu Search
x

Reacţie incredibilă a ministerului Culturii din Rusia, după interzicerea ultimei pelicule despre Stalin: "Este un film abject"

Premiera în Rusia a filmului„The Death of Stalin”, o satiră semnată de britanicul Armando Iannucci, a fost interzisă de ministrul Culturii.

Reacţie incredibilă a ministerului Culturii din Rusia, după interzicerea ultimei pelicule despre Stalin: "Este un film abject"

Premiera în Rusia a filmului„The Death of Stalin”, o satiră semnată de britanicul Armando Iannucci, a fost interzisă de ministrul Culturii, după o avanpremieră privată care i-a supărat pe oficialii ruşi.

Stirea a fost transmisă de agenţia de presă TASS şi preluată de Reuters.

Ministrul rus al Culturii a retras marţi licenţa dată distribuitoriloir filmului în Rusia. Încă nu este cunoscut dacă pelicula va rula în această ţară începând cu o altă dată.

Filmul, care se concentrează pe uneltirile şi luptele apărute între cei mai apropiaţi aliaţi ai liderului sovietic imediat după moartea lui, a fost vizionat weekendul trecut de oficialii ruşi de la Ministerul Culturii.

Pe acelaşi subiect

„Este un film abject”, a spus Nadezhda Usmanova, care conduce departamentul de informaţii al Rossiyskoye Voyenno-Istoricheskoye Obshchestvo (Russian Military Historical Society). „Este un film prost, plictisitor, şi este josnic, respingător şi insultător”.

Elena Drapeko, director adjunct al comitetului cultural din Duma de Stat şi fostă actriţă, a precizat că a găsit filmul ca fiind „extremist”.

„The Death of Stalin”, care va fi lansat pe 2 februarie în România, îi are în distribuţie pe Steve Buscemi, Olga Kurylenko şi Jason Isaacs şi este nominalizat la 2 categorii ale premiilor BAFTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Reacţie incredibilă a ministerului Culturii din Rusia, după interzicerea ultimei pelicule despre Stalin: "Este un film abject"