Antena Meniu Search
x

Video Reacţii după ce Grecia a trecut pe lista galbenă. Românii întorşi din vacanţă fără vaccin sau test ar putea intra în carantină

Grecia, una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, a trecut de pe lista verde, pe cea galbenă. Turiştii care revin din această țară, dacă nu sunt vaccinați, nu s-au vindecat recent de COVID-19 sau nu au un test negativ, intră în carantină. Măsura va intra în vigoare de duminică. Decizia a stârnit un val de nemulţumiri şi mulţi români se gândesc chiar să renunţe la vacanţă.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 20:44

Vezi și

La orele prânzului aeroportul Otopeni arăta că un adevărat furnicar. Unii s-au reîntors din vacanţă, alţîi abia acum pleacă. Printre sutele de turiști am găsit-o pe Ruxandra. Urmă să plece în Grecia cu cei doi copii.

Ruxandra, turistă spre Grecia: Patru zile o să stăm. Cunoaștem toate regulile, suntem în ordine. Cu pașaport de vaccinare noi

Cum Grecia a intrat în lista galbenă la întoarcere cei mici vor trebui testaţi obligatoriu. Altfel intră în carantină.

Ruxandra, turistă spre Grecia: Anumite reguli par să nu aibă sens, dar din păcate astea sunt și trebuie să le respectăm pentru a avea o frântură de vacanță

Pe acelaşi subiect

Grecia este una dintre cele mai solicitate destinaţîi de vacanţă. În luna iunie, românii au fost pe locul 10 în topul turiştilor care au ajuns în această ţară.

Cosmin Marinof, director general agenţie turism: Pentru aceste săptămâni, până la finalul lunii august noi avem în medie 3000-3500 pasageri pe săptămâna care călătoresc în Grecia

Turist: Ştiu că a intrat în zona galbenă, dar din câte am înțeles dacă ești vaccinat și ai certificatul ăla de vaccin atunci nu te vaccinezi

Turist: Măcar un avantaj să avem după vaccinul pe care l-am făcut

Potrivit noilor modificări, sunt exceptaţi de la carantină cei vaccinați, cei care au trecut recent prin boală sau cei care prezintă la revenirea în România un test PCR negativ. Copiilor sub trei ani nu li se aplică aceste reglementări. La intrare, Grecia cere test doar tinerilor peste 12 ani. La întoarcere însă, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani scapă de carantină doar dacă s-au testat.

Dumitru Luca, preşedinte ANAT: Suntem printre foarte puținele țări care solicităm teste de la trei ani în sus, și nu de la 12 ani în sus cum e tendința europeană și mai ales schimbările de azi pe mâine care nu ne ajută sub nicio formă. Ar trebui să aibă și ele predictibilitate, nu așa pe repede înainte.

Tot mai mulţi români se gândesc să renunţe la vacanţa în Grecia

Vestea i-a bulversat mai ales pe cei care sunt deja în Grecia şi urmează să se întoarcă în ţară. Confuzi, oamenii întreabă pe forumuri unde pot să îşi testeze copiii şi cât îi costă.

Dumitru Luca, preşedinte ANAT: Nu îmi dau seama dacă vor mai avea timp și unde să facă test așa rapid.

Iar cei care aveau în plan să plece în perioada următoare, se gândesc tot mai serios să renunţe la vacanţe. Mai ales că testele pentru familie costă în jur de 200 de euro.

Ioana: Nu sunt vaccinată și nici nu doresc să mă vaccinez și mi se pare o măsura chiar abuzivă să zic așa. Mă gândesc serios să nu mai merg.

Până acum, persoanele vaccinate au descărcat peste un milion de certificate digitale, care permit întoarcerea inclusiv din ţările roşîi, fără a sta în carantină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Reacţii după ce Grecia a trecut pe lista galbenă. Românii întorşi din vacanţă fără vaccin sau test ar putea intra în carantină