Antena Meniu Search
x

Foto Republicanul George Santos, destituit din Congresul SUA după o avalanșă de minciuni. E anchetat și pentru escrocherie

Congresul american l-a destituit vineri pe republicanul George Santos, un ales care s-a remarcat prin minciuni repetate şi a fost acuzat de delicte financiare, transmite France Presse. Camera Reprezentanţilor a recurs până în prezent la această sancţiune doar de cinci ori în istoria sa.

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 22:05

Republicanul George Santos
Republicanul George Santos, destituit din Congresul SUA după o avalanșă de minciuni. E anchetat și pentru escrocherie - Profimedia Images

După ce a fost ales în noiembrie 2022 în statul New York, George Santos a recunoscut, în urma unor dezvăluiri din New York Times, că a minţit asupra unor perioade întregi din viaţa sa pentru a-şi cosmetiza CV-ul.

El a mărturisit astfel că în realitate nu a lucrat niciodată pentru băncile americane Goldman Sachs sau Citigroup şi nici nu a absolvit New York University (NYU).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În vârstă de 35 de ani, George Santos mai este acuzat de exagerări în declaraţii ale sale în care se prezintă "un american mândru de a fi evreu" sau se autodescrie drept un nepot al supravieţuitorilor Holocaustului.

George Santos, inculpat pentru escrocherie, spalare de bani și fraudă

De asemenea, el a fost inculpat pentru escrocherie faţă de donatorii săi, pentru spălare de bani şi fraudă financiară electronică, acuzaţii faţă de care pledează nevinovat.

"Mi-am acceptat destinul. Dacă voinţa lui Dumnezeu este să rămân aici (în Congres), voi rămâne, dacă voinţa lui este să plec, voi pleca", declara George Santos vineri dimineaţă, înainte de a fi dat afară din Congres, după ce a refuzat să demisioneze.

Preşedintele comisiei de etică a Camerei Reprezentanţilor - cameră cu majoritate republicană -, Michael Guest, a depus pe 17 noiembrie o moţiune pentru excluderea lui Santos, considerându-l pe acesta "nedemn să fie membru" al Congresului, instituţie pe care a "discreditat-o grav".

Ultimul congresman exclus din Camera Reprezentanţilor a fost în 2002 democratul James Traficant, acuzat de corupţie şi condamnat la opt ani de închisoare în săptămâna următoare destituirii sale din Congres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Republicanul George Santos, destituit din Congresul SUA după o avalanșă de minciuni. E anchetat și pentru escrocherie