Meniu LIVE
Search
x

Video Resturi din motorul unui avion au căzut într-o zonă rezidenţială din SUA, după o explozie survenită la scurt timp de la decolare

Momente de groază la bordul unui avion din Statele Unite. Un motor al aeronavei a explodat şi a luat foc în timpul zborului. S-a întâmplat la scurt timp după decolarea aeronavei. Flăcările au fost filmate şi de unii dintre cei 240 de pasageri. Fumul lăsat în urmă de avion a fost văzut şi de la sol, de numeroşi martori. Din fericire, însă, piloţii au reuşit să aducă aparatul la sol şi să aterizeze de urgenţă fără ca vreun pasager să fie vătămat. Bucăţi din aeronavă, însă, au căzut din cer şi au ajuns în curţile oamenilor.

De Redactia Observator la 21.02.2021, 20:09
Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bucăţi din carcasa motorului unui avion Boeing 777-200 al United Airlines au căzut, sâmbătă, într-o zonă rezidenţială de la suburbia oraşului Denver, după o explozie care a avut loc la scurt timp după decolare.

Administraţia Federală pentru Aviaţie a anunţat că avionul a revenit pe Aeroportul Internaţional Denver după ce a avut o problemă majoră la motorul drept la scurt timp după decolare. Aeronava avea ca destinaţie Honolulu.

United Airlines a precizat că în avion se aflau 231 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Toţi pasagerii au primit locuri în următorul zbor către Hawaii.

În social media au apărut imagini cu bucăţi circulare de carcasă şi cu alte fragmente căzute într-o zonă rezidenţială aflată la aproximativ 40 de kilometri nord de Denver.

De asemenea, au fost postate pe Twitter şi filmuleţe, făcute atât din avion cât şi de la nivelul solului.

Pasagerii au povestit că avionul era aproape la altitudinea de croazieră şi comandantul aeronavei făcea un anunţ în momentul în care a avut loc o explozie puternică, însoţită de o lumină puternică.

“Avionul a început să se zguduie violent, am pierdut altitudine şi avionul a început să coboare. Iniţial, am crezut că s-a terminat. Am crezut că ne prăbuşim”, a declarat David Delucia. El şi soţia sa şi-au scos din genţi portofelele în care se aflau permisele de conducere şi şi le-au pus în buzunare. “Dacă ne prăbuşeam, puteam fi identificaţi”, a explicat Delucia.

John Cox, expert în siguranţa în aviaţie, a declarat că deşi aspectul unui motor în flăcări sperie, majoritatea acestor incidente nu se soldează cu pierderi de vieţi.

O bătrână din Olanda a fost lovită de bucăţile de metal căzute în urma exploziei motorului unui avion

Un incident similar s-a petrecut și în Olanda. Un avion care a decolat, sâmbătă după-amiază de pe aeroportul Maastricht Aachen, a pierdut mai multe bucăți de metal, după ce motorul a explodat în aer. Resturile căzute au avariat mai multe mașini și au lovit o femeie în vârstă.

Incidentul s-a petrecut pe 20 februarie, la ora prânzului. După decolare, motorul unui avion a explodat, iar mai multe bucăți de metal au căzut în împrejurimile localităţii Meerssen, avariind mașinile și rănind o bătrână, potrivit La Libre.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Resturi din motorul unui avion au căzut într-o zonă rezidenţială din SUA, după o explozie survenită la scurt timp de la decolare