Antena Meniu Search
x
LIVE

Rezerva Federală din SUA a majorat dobânda de referință cu 0,25%: "Inflaţia rămâne ridicată"

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context financiar şi geopolitic instabil.

De Redactia Observator la 22.03.2023, 20:41
bancnote dolari
Rezerva Federală din SUA a majorat dobânda de referință cu 0,25%: "Inflaţia rămâne ridicată" - Shutterstock (arhivă)

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 4,75%-5,00%, transmite Mediafax.

"Indicatorii recenţi arată creşteri modeste ale consumului şi producţiei. Ritmul creării locurilor de muncă s-a intensificat în ultimele luni şi este la un nivel solid. Rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia rămâne ridicată. Sistemul bancar al SUA este sănătos şi rezistent. Evoluţiile recente probabil vor avea ca efect condiţii mai aspre de creditare pentru familii şi companii, afectând activităţile economice, angajările şi inflaţia. Amploarea acestor efecte este incertă. Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Rezerva Federală din SUA vrea să țină inflația sub control

Rezerva Federală a reafirmat obiectivul de a atinge "un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung". "Pentru susţinerea acestor obiective, Comitetul a decis să majoreze dobânda fondurilor federale până la intervalul de 4,75%-5,0%. Comitetul va monitoriza atent noile informaţii şi va analiza implicaţiile în materie de politică monetară. Comitetul anticipează că ar putea fi necesare acţiuni suplimentare de politică strictă pentru a atinge o poziţie de politică monetară suficient de restrictivă pentru readucerea inflaţiei la nivelul de 2% în timp", subliniază Rezerva Federală.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rezerva Federală din SUA a majorat dobânda de referință cu 0,25%: "Inflaţia rămâne ridicată"