Antena Meniu Search
x

Un român arestat în Belgia pentru 14 spargeri în magazine de telefoane a spus la tribunal că albinele sunt de vină

Un român arestat în Belgia pentru 14 spargeri în magazine de telefoane a spus la tribunal că albinele sunt de vină. Tânărul e acuzat de de mai multe jafuri în magazinele MediaMarkt, de unde, împreună cu 5 complici, a furat zeci de telefoane scumpe.

Hoţ român prins în Belgia
Un român arestat în Belgia pentru 14 spargeri în magazine de telefoane a spus la tribunal că albinele sunt de vină - hln.be

Un român arestat în Belgia pentru 14 spargeri în magazine de telefoane a spus la tribunal că albinele sunt de vină. Tânărul e acuzat de de mai multe jafuri în magazinele MediaMarkt, de unde, împreună cu 5 complici, a furat zeci de telefoane scumpe.

Șase români sunt judecaţi la Brugges pentru mai multe spaergeri şi şeful bandei riscă 5 ani de închisoare. Românii au dat 14 spargeri în magazine de electronice de unde au furat zeci de telefoane mobile. 

Poliţia a ajuns pe urma bandei după ce pe 17 ianuarie anul trecut românii au intrat pe ieşirea de incendiu într-un magazin Media Markt, dar s-a declanţat alarma pentru fum şi au fugit fără să fure ceva. După ce au fost prinşi, poliţia a descoperit că pe 15 ianuarie dăduseră lovitura la un magazin asemănător din alt oraş belgian, scrie hln.be.

În Limburg, grupul a distrus o vitrină de prezentare și a fugit cu camere foto și lentile scumpe. La 6 februarie 2018, un BMW 530 al unuia dintre suspecți a fost oprit de poliţie. La volan era Marian S. (25 de nai), liderul bandei, şi alţi doi români. "Ei au spus că se duc la prostituate la Bruxelles, dar de fapt, au luat-o în direcţie inversă. În BMW au descoperit șase telefoane mobile şi cu ajutorul mesajelor din ele au fost descoperite şi alte spargeri.", au arătat procurorii.

Pe acelaşi subiect

După o anchetă rapidă, pe 25 mai, la Bruxelles, cei șase suspecți au fost arestați. Marian S. (25) neagă faptul că era capul bandei. "De asemenea, contestăm zece din cele paisprezece fapte pentru care este judecat.", a susținut avocatul său, Pieterjan Dens.

Suspect a dat un motiv frapant pentru spargeri. "Părinții lui sunt apicultori în România. A fost foarte rău în apicultură anul trecut. Clientul meu avea nevoie de bani pentru a-și rezolva problemele financiare.", a spus avocatul.

Procuratura a cerut pedeapsa maximă de 5 ani pentru suspectatul Marian S. Pentru ceilalți inculpați, au fost cerute pedepse cu închisoarea între 2 și 4 ani. Sentinţa se va da pe 11 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un român arestat în Belgia pentru 14 spargeri în magazine de telefoane a spus la tribunal că albinele sunt de vină