Antena Meniu Search
x

Şofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare în Anglia după ce a provocat un accident mortal în timp ce vorbea la telefon

Un şofer român a fost condamnat la ani grei de închisoare în Anglia după ce a provocat un grav accident rutier în timp ce vorbea la telefon.

Şofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare în Anglia după ce a provocat un accident mortal în timp ce vorbea la telefon

Un şofer român de TIR a fost condamnat la ani grei de închisoare în Anglia după ce a provocat un grav accident rutier în timp ce vorbea la telefon.

Dorel Gălan, în vârstă de 38 de ani, din Fântânele, judeţul Suceava, a fost condamnat de instanţele din Marea Britanie la 5 ani şi 2 luni de închisoare. Gălan a fost găsit vinovat de producerea unui accident în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa şi cinci autovehicule au fost avariate.

Accidentul a avut loc pe 9 martie lângă Newark, Nottinghamshire, iar în momentul în care s-a petrecut tragedia suceveanul care conducea un TIR vorbea la telefon, se pare chiar cu patronul firmei la care era angajat. În urma impactului, un bărbat în vârstă de 52 de ani şi-a pierdut viaţa.

Potrivit presei britanice, din cercetările efectuate de anchetatori s-a stabilit că şoferul folosea telefonul mobil, efectuând cel puţin un apel video înainte de accident, notează monitorulsv.ro.

Pe acelaşi subiect

În plus, Dorel Galan a fost găsit vinovat şi pentru faptul că nu a respectat orele de condus şi de odihnă care le impune legea la autovehicule de peste 3,5 tone.

În afara pedepsei cu închisoare, suceveanul a primit şi interdicţia de a mai conduce timp de şase ani şi opt luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Şofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare în Anglia după ce a provocat un accident mortal în timp ce vorbea la telefon