Antena Meniu Search
x

Bărbatul de origine română care ar fi comis trei crime în Barcelona, în mai puţin de o oră, a fost arestat

John Muşetescu, un bărbat de origine română, este bănuit că a comis trei crime în Barcelona, în mai puţin de o oră, şi a fost arestat preventiv pentru 90 de zile.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.01.2020, 15:05

Bărbatul de origine română are cetăţenie suedeză
Bărbatul de origine română a fost capturat imediat după al treilea atac - El Caso

John Muşetescu, un bărbat de origine română, este bănuit că a comis trei crime în Barcelona, în mai puţin de o oră, şi a fost arestat preventiv pentru 90 de zile.

Muşetescu, care are naţionalitate suedeză şi rezidenţă în Barcelona, ar fi comis crimele la începutul acestei săptămâni.

Conform El Caso, prima victimă a bărbatului de origine română a fost Hector Nunez, un bărbat de 30 de ani născut la Alicante, dar care locuia de câţiva ani în Barcelona.

Nu se ştie în ce condiţii Muşetescu a ajuns în apartamentul lui Nunez. Anchetatorii susţin că John l-ar fi înjunghiat de mai multe ori pe Nunez, inclusiv în gât, iar apoi ar fi provocat un incendiu pentru a-şi acoperi urmele.

Ba chiar se merge într-atât de departe încât se susţine că bărbatul de origine română a sărit de pe balcon, de la etajul 1 al clădirii, şi ar fi fugit cu o bicicletă de la locul faptei.

La doar circa 600 de metri de locul primei crime, John şi-ar fi abandonat bicicleta şi s-ar fi refugiat în apartamentul Rosei Diaz, o văduvă în vârstă de 75 de ani.

I-ar fi furat bijuteriile şi ar fi lovit-o puternic la nivelul capului, bătrâna fiind găsită întinsă pe scări.

A treia victimă a lui John ar fi fost David Caminada, un funcţionar public de 50 de ani înjunghiat în stomac în Placa de Sant Jaume.

Caminada avea să moară două zile mai târziu la spitalul din Barcelona.

De altfel, în Placa Sant Jaume ar fi şi fost capturat suedezul de origine română. Un echipaj de poliţie aflat în zonă l-a imobilizat cu ajutorul mai multor trecători.

Iniţial, John Muşetescu a fost reţinut doar pentru înjunghierea lui Caminada. Anchetatorii nici nu se gândeau că există o legătură între atacator şi celelalte două crime.

Ulterior, însă, au găsit în rucsacul bărbatului armele utilizate şi în celelalte două atacuri, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost decisive.

Arestat preventiv pentru 90 de zile, John Muşetescu nu a declarat nimic în faţa instanţei astfel că, cel puţin pentru moment, anchetatorii nu ştiu ce l-a împins pe bărbat să comită crimele respective.

Presa spaniolă susţine că atacatorul are 29 de ani şi chiar s-ar fi născut în Suedia, unde familia lui ar fi emigrat cu puţin timp înainte ca el să se nască.

Există informaţii conform cărora acţiunile bărbatului de origine română ar fi fost puse pe seama unui posibil divorţ şi eventual a consumului de droguri, mai ales că ar fi fost amendat în 2013 cu 250 de euro pentru deţinerea a două grame de cannabis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bărbatul de origine română care ar fi comis trei crime în Barcelona, în mai puţin de o oră, a fost arestat