Antena Meniu Search
x

Român implicat în fraude de milioane de dolari şi căutat de autorităţile americane, arestat într-o renumită staţiune din Spania

Un român implicat în fraude de milioane de dolari şi căutat de autorităţile americane a fost arestat în Benidorm, Spania.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.02.2021, 21:47

Românul arestat în Spania are 31 de ani
Românul arestat în Spania este acuzat că a ajutat la spălarea a 640.000 de dolari obţinuţi ilegal de gruparea infracţională din care făcea parte - The Olive Press
  • Identitatea românului arestat în Spania nu a fost dată publicităţii.
  • Iubita românului arestat în Spania a fost reţinută şi, ulterior, eliberată.

Românul a făcut parte dintr-o grupare infracţională alcătuită din 19 persoane, în majoritate români, şi despre care se presupune că a păcălit cu peste şapte milioane de dolari aproape 1.000 de americani.

Conform The Olive Press, infracţiunile au fost comise de membrii grupării în perioada 2013-2018.

Românul de 31 de ani, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a fost reţinut, iniţial, alături de iubita sa.

Ulterior, anchetatorii spanioli au decis ca femeia să fie eliberată, însă românul a rămas în arest, în baza mandatului de urmărire internaţională emis de autorităţile americane.

Românul este bănuit că i-a ajutat pe ceilalţi membrii ai grupării să spele în jur de 640.000 de dolari.

Banii încasaţi ilegal din fraude erau transformaţi în criptomonede

Gruparea, din care doi membri încă nu au fost prinşi, obişnuia să posteze diferite anunţuri de vânzare pe mai multe site-uri de specialitate.

Erau propus spre comercializare în special autoturisme, însă, în realitate, maşinile nu existau. Cumpărătorii de bună credinţă se păcăleau, plăteau în avans şi maşinile nu mai ajungeau în proprietatea lor. 

Banii încasaţi din fraude erau transformaţi rapid în criptomonede pentru a li se pierde urma.

Autorităţile spaniole au demarat procesul de extrădare a românului în Statele Unite ale Americii, pentru ca românul să apară în faţa magistraţilor americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Român implicat în fraude de milioane de dolari şi căutat de autorităţile americane, arestat într-o renumită staţiune din Spania