Antena Meniu Search
x

Român condamnat la închisoare pentru fraudă cu carduri bancare, în Statele Unite ale Americii, după o anchetă FBI

Adrian Fichidiu, un român de 37 de ani, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de închisoare, în Statele Unite ale Americii, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de fraudă cu carduri bancare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.01.2021, 22:38

Românul implicat în acest caz are 37 de ani
Românul şi ceilalţi membri ai grupării au obţinut peste 1,5 milioane de dolari din fraudă cu carduri bancare
  • Românul şi ceilalţi membri ai grupării au obţinut peste 1,5 milioane de dolari din fraudă cu carduri bancare.
  • Românul şi ceilalţi membri ai grupării au păgubit peste 1.000 de persoane.

Ancheta autorităţilor americane a scos la iveală că românul a făcut parte dintr-o grupare de crimă organizată specializată în comiterea de astfel de infracţiuni.

Conform justice.gov, românul şi ceilalţi membri ai grupării au montat la mai multe ATM-uri din New Jersey dispozitive care îi ajutau să cloneze cardurile victimelor, dar şi camere de supraveghere care să le permită să afle codurile PIN utilizate de victime.

În total, s-a stabilit că peste 1.000 de persoane au fost prejudiciate de român şi ceilalţi membri ai grupării din care Adrian Fichidiu făcea parte, infractorii obţinând în total peste 1,5 milioane de dolari.

Iniţial, românul a recunoscut comiterea infracţiunilor de complicitate la fraudă cu carduri bancare şi complicitate la furt de identitate.

Agentul special FBI George M. Crouch a condus ancheta în cazul românului condamnat la închisoare

Totuşi, miercuri dimineaţa, în urma unei audieri care a avut loc prin videoconferinţă, judecătorul Peter Sheridan a decis să-l condamne pe român pentru comiterea infracţiunii de fraudă cu carduri bancare.

Românul a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În plus, după eliberare, românul ar urma să mai rămână cinci ani sub supravegherea autorităţilor americane. De asemenea, românul va avea de plătit o sumă importantă de bani, pentru a acoperi pierderile victimelor.

La anunţarea sentinţei, procurorul Rachael A. Honig a lăudat echipa care s-a ocupat de anchetarea dosarului, în frunte cu agentul special FBI George M. Crouch jr. şi oamenii acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Român condamnat la închisoare pentru fraudă cu carduri bancare, în Statele Unite ale Americii, după o anchetă FBI