Român condamnat la închisoare pentru fraudă cu carduri bancare, în Statele Unite ale Americii, după o anchetă FBI

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 27.01.2021, 22:31.
Actualizat: 27.01.2021, 22:38

Adrian Fichidiu, un român de 37 de ani, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de închisoare, în Statele Unite ale Americii, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de fraudă cu carduri bancare.

Românul implicat în acest caz are 37 de ani

Românul şi ceilalţi membri ai grupării au obţinut peste 1,5 milioane de dolari din fraudă cu carduri bancare

Ancheta autorităţilor americane a scos la iveală că românul a făcut parte dintr-o grupare de crimă organizată specializată în comiterea de astfel de infracţiuni.

Conform justice.gov, românul şi ceilalţi membri ai grupării au montat la mai multe ATM-uri din New Jersey dispozitive care îi ajutau să cloneze cardurile victimelor, dar şi camere de supraveghere care să le permită să afle codurile PIN utilizate de victime.

În total, s-a stabilit că peste 1.000 de persoane au fost prejudiciate de român şi ceilalţi membri ai grupării din care Adrian Fichidiu făcea parte, infractorii obţinând în total peste 1,5 milioane de dolari.

Iniţial, românul a recunoscut comiterea infracţiunilor de complicitate la fraudă cu carduri bancare şi complicitate la furt de identitate.

Agentul special FBI George M. Crouch a condus ancheta în cazul românului condamnat la închisoare

Totuşi, miercuri dimineaţa, în urma unei audieri care a avut loc prin videoconferinţă, judecătorul Peter Sheridan a decis să-l condamne pe român pentru comiterea infracţiunii de fraudă cu carduri bancare.

Românul a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În plus, după eliberare, românul ar urma să mai rămână cinci ani sub supravegherea autorităţilor americane. De asemenea, românul va avea de plătit o sumă importantă de bani, pentru a acoperi pierderile victimelor.

La anunţarea sentinţei, procurorul Rachael A. Honig a lăudat echipa care s-a ocupat de anchetarea dosarului, în frunte cu agentul special FBI George M. Crouch jr. şi oamenii acestuia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.