Români arestaţi, în urma unei acţiuni comune a forţelor de ordine, într-un dosar de exploatare a unor adolescente prin metoda "lover-boy" în Spania

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 09.07.2021, 07:38.
Actualizat: 09.07.2021, 07:41

Români arestaţi, în urma unei acţiuni comune a forţelor de ordine, într-un dosar de exploatare a unor adolescente în Spania

Poliţiştii români şi cei spanioli şi-au unit forţele în acest dosar

Poliţiştii români şi cei spanioli şi-au unit forţele în acest dosar

Europol via Euronews

13 români au fost arestaţi, în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor din România şi Spania, într-un dosar de exploatare a unor adolescente în Spania.

Poliţiştii din România şi Spania au lucrat timp de mai multe luni împreună pentru a găsi soluţii de dezmembrare a grupării de crimă organizată. Conform Euronews, anchetatorii au stabilit că românii ademeneau, prin metoda lover-boy, adolescente provenite din familii dezorganizate, le promiteau vieţi mai bune în străinătate şi, în cele din urmă, le obligau să se prostitueze în cluburi de noapte din Spania.

Citește și:

Traficanţii de carne vie colectau încasările obţinute de fete şi transportau în mod personal banii în România astfel încât să evite lucrul cu băncile sau transportul aerian. 25 de victime au fost eliberate de forţele de ordine, 24 de origine română şi una provenită din Bulgaria. Nouă dintre victimele eliberate se aflau în România, iar 16 în Spania.

16 percheziţii efectuate în cazul adolescentelor exploatate în Spania

În urma percheziţiilor efectuate în cele două ţări, au fost ridicate echipamente digitale, telefoane mobile, documente care aveau legătură cu cinci conturi bancare, dar şi suma de 40.000 de euro cash. 13 persoane au fost arestate în urma celor 16 percheziţii efectuate în acest caz.

Sursa amintită precizează că este a doua mare lovitură dată de Poliţia Română împotriva traficanţilor internaţionali de carne vie, în mai puţin de un an. În octombrie anul trecut, după ce au colaborat cu poliţiştii din Franţa, poliţiştii români au dezmembrat o altă grupare de crimă organizată care a obţinut atât de mulţi bani din prostituţie încât i-a investit în imobile şi maşini scumpe.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.