Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut, după ce a convins mai multe tinere, prin metoda "lover-boy", să fie exploatate în Germania, Austria şi Elveţia

Procurorii DIICOT Galaţi anunţă reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat suspectat de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi instigare la spălarea banilor.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 14:43

Bărbatul din Galaţi a fost propus pentru arestare preventivă
Bărbatul din Galaţi este acuzat de trafic de persoane şi de instigare la spălarea banilor - Hepta
  • Bărbatul din Galaţi a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi instigare la spălarea banilor.

Bărbatul este acuzat că a convins mai multe tinere, prin metoda "lover-boy", să fie exploatate în Germania, Austria şi Elveţia.

Bărbatul a acţionat în perioada 2015-2021, perioadă în care tinerele racolate au practicat prostituţia în ţările amintite. Bărbatul controla victimele atât în mod direct, când el se afla în ţările respective, cât şi în mod indirect, prin contact telefonic. De fiecare dată când îşi suna victimele, bărbatul se interesa de numărul de clienţi avuţi în ziua respectivă şi de sumele de bani obţinute.

Banii ajungeau în mod nemijlocit la suspect. Acesta ori colecta banii direct de la faţa locului, ori primea banii în România prin transfer monetar internaţional. Banii erau utilizaţi în special pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.

Bărbatul din Galaţi, propus pentru arestare preventivă

Astfel, în urma percheziţiilor, procurorii DIICOT au ridicat mai multe documente cu valoare probatorie, şapte telefoane mobile, patru cartele SIM, cinci carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop și o armă neletală. De asemenea, s-a pus sechestru asigurator pe un apartament evaluat la 77.000 de euro şi pe un autoturism evaluat la 60.000 de euro.

Suspectul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi instigare la spălarea banilor, iar în cursul zilei de marţi este prezentat magistraţilor de la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Un bărbat din Galaţi a fost reţinut, după ce a convins mai multe tinere, prin metoda "lover-boy", să fie exploatate în Germania, Austria şi Elveţia