Antena Meniu Search
x

"La banda dei salami". Șase români au furat două tone de salam, cârnați și șuncă de la o celebră fabrică din Italia. Polițiștii i-au căutat timp de un an

Polițiștii italieni au cerut arestarea a șase români, acuzați de furt calificat și complicitate la furt calificat, după ce au furat două tone de mezeluri.

Polițiștii italieni au cerut arestarea a șase români, acuzați de furt calificat și complicitate la furt calificat, după ce au furat două tone de mezeluri de la o fabrică celebră din regiunea Reggio Emilia.

Polițiștii italieni i-au căutat timp de un an pe cei șase români, pe care i-au botezat "La banda dei salami".

Pe 11 martie 2017, cei șase hoți au dat o lovitură de 20.000 de euro la fabrica de mezeluri Marazzi.

Ei au reușit să fugă cu peste 2 tone de mezeluri: 300 de kg de cârnați, 500 de kg de prosciutto, 300 de kg de mușchi de porc, 300 de kg de cotlet de porc și zeci de kilograme de salam. În plus, hoții au furat echipamente folosite în fabrică pentru prelucrarea mezelurilor.

Pe acelaşi subiect

Paguba totală a fost estimată la 20.000 de euro.

Cei șase români au reușit să fugă cu marfa, folosindu-se de trei dube. 

Polițiștii au avut nevoie de luni de zile pentru identificarea celor care au participat la această lovitură.

Mai întâi au fost identificate, cu ajutorul imaginlor de pe camere, mijloacele de transport utilizate de autorii furtului, fără însă a putea identifica și plăcuțele de înmatriculare.

Ulterior, carabinierii au reconstruit întreaga rută a celor trei vehicule până când s-au obținut și plăcuțele de înmatriculare. Automobilele erau înregistrate pe numele unor cetățeni români, care însă nu aveau legătură cu faptele.

Investigațiile au continuat pentru identificarea hoților.

Identificarea primului suspect a dus în timp la găsirea celorlalți.

Poliția a cerut acum arestarea românilor.

Potrivit sursei citate, în timpul anchetei, polițiștii italieni au descoperit că 3 dintre cei 6 suspecți au comis un alt furt comis, în Tradate, la câteva zile după lovitura de la fabrica de mezeluri.

De data aceasta, cei trei au furat echipamente în valoare de 100.000 de euro de la o firmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "La banda dei salami". Șase români au furat două tone de salam, cârnați și șuncă de la o celebră fabrică din Italia. Polițiștii i-au căutat timp de un an