Antena Meniu Search
x

Un român și-a transformat 10 conaționali în sclavi în Spania. I-a păcălit cu joburi "bine plătite"

Zece persoane au fost reținute de către autoritățile spaniole pentru exploatarea prin muncă a mai multor cetățeni români. Ajungeau în Spania cu promisiuni false, cu locuri de muncă „bine plătite”, iar mai apoi se loveau de realitatea cruntă. Românii erau puși să muncească în agricultură, în condiții inumane.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 16:27

Români exploatați prin muncă
Români plecați la muncă în Spania, exploatați în agricultură de un alt român - Policia Nacional

Autoritățile spaniole au arestat zece persoane în localitatea Tocina, din Spania, pentru trafic de persoane, falsificare de documente și ședere ilegală. Aceștia făceau parte dintr-o organizație, care se ocupa cu înșelarea cetățenilor din alte țări, majoritatea din România, cu promisiuni false de angajare la locuri de muncă, bine plătite în Spania.

Odată ajunși, liderii organizației infracționale le luau documentele originale și le înlocuiau cu documente false. Mai apoi, îi exploatau prin muncă în agricultură și îi obligau să stea în condiții greu de descris.

Ce spun autoritățile din Spania

Autoritățile spaniole au transmis miercuri, într-un comunicat de presă, că aceste fapte datează din luna octombrie a anului trecut. Atunci, unul dintre românii exploatați a reușit să ia legătura cu oamenii legii, cărora le-a povestit chinul prin care este nevoit să treacă el și alți români. Astfel, agenții de poliție au început cercetările și au verificat existența acestui grup infracțional, condus tot de un român. Liderul grupării a intrat în atenția oamenilor legii, după ce s-a aflat faptul că românii prestau muncă inumană pe o proprietate agricolă, deținută de el.

După ce au strâns mai multe dovezi, polițiștii de la Imigrări au efectuat o inspecție la proprietatea agricolă, unde mai mulți români erau obligați să muncească. Astfel, au fost identificate 74 de persoane, șapte de cetățenie română cu documente false, un bărbat de naționalitate lituaniană care a fost arestat pentru ședere ilegală în țară, un alt bărbat din Lituania, care a fost arestat pentru ședere ilegală și alți doi lideri ai organizației, care au fost arestați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de ființe umane și falsificare de documente, arată Europa Press.

După cercetările făcute de polițiști a reieșit faptul că liderii organizației au luat, cu forța, actele românilor, iar mai apoi i-au pus să muncească în agricultură, ilegal, în condiții inumane. La momentul controlului, patru minori au fost găsiți cu documente false, în care erau trecuți drept adulți. Din cei patru minori, unul singur nu avea familia alături de el. Astfel, oamenii legii au decis să-l transfere, pentru moment, într-un centru pentru minori neînsoțiți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un român și-a transformat 10 conaționali în sclavi în Spania. I-a păcălit cu joburi "bine plătite"