Antena Meniu Search
x

Video Adevărul trist din spatele unei imagini virale din 2015, cu trei copii care se roagă de șoferi să facă poze cu măgărușul lor

16 ani în sclavie. Este drama a cinci copii pe care tatăl i-a transformat în slugi care munceau zi-lumină la ferma de măgari a părinţilor. În ultimii ani, Protecţia Copilului a trecut de mai multe ori pragul familiei, iar copiii au ajuns de trei ori în grija statului. Doar că, în instanţă, tatăl reuşea mereu să câştige custodia celor mici. Pentru toate nenorocirile la care şi-a supus copiii, individul a stat doar o noapte în arest. 

de Angela Bertea

la 28.10.2022, 19:30

Vezi și

Coşmarul copiilor începea o dată ce împlineau vârsta de 7-8 ani. Indiferent de vreme, erau puşi la muncă dinainte să răsară soarele şi până la miezul nopţii. În luna mai, când au mers să-i scape de chin, cei de la Protecţia Copilului i-au găsit pe toţi la treabă.

Mihai Moroșanu, asistent social Primăria Grănicești: Când am mers atunci să îi ridicăm, dimineaţă, la şapte fără un sfert, copiii erau deja acolo, în fermă, îi scoteau la păscut deja.

Fraţii se aveau doar unii pe alţii. Fără prieteni, fără copilărie şi fără o cale de ieşire. Universul lor însemna doar ferma de măgari a părinţilor. Semnale că viaţa lor e un calvar au tot fost.

În 2015, o imagine cu trei dintre copii a devenit virală, după ce micuţii se rugau de șoferi să oprească și să se pozeze cu măgărușul lor pentru a obţine măcar un leu. Un an mai târziu, autorităţile decid că totuşi ar trebui să-i ia din familie.

Pe acelaşi subiect

Sabina Doroftei, şef servicul regim de urgenţă: Minorii au fost preluaţi de urgenţă, după care în 2017 au fost reintegraţi în familie, prin instanţă. În 2019, minorii au ajuns din nou în sistemul de protecţie, în urma procesului, tatăl a câştigat procesul, au fost reintegraţi în familie, iar în 2022, minorii Florescu au ajuns în atenţia instituţiei noastre din nou.

Ping-pong-ul cu soarta lor a sfârşit mereu înapoi la tatăl abuzator. În 2019, unul dintre copiii a refuzat să se întoacă în familie şi a ajuns într-un centru de plasament. Abia anul acesta, la sesizarea unei profesoare care a stat de vorbă cu una dintre fete, s-au luat din nou măsuri.

Sabina Doroftei, șef servicul regim de urgenţă: Nu poate să ajungă la şcoală pentru că mereu este obosită şi s-a săturat să mai muncească în ferma părinţilor.

Sabina Doroftei, sef servicul regim de urgenţă: După care noi ne-am dus să vedem care este problema, a refuzat să ne primească, am făcut adresă la Poliţie, după care am mai mers odată cu poliţia, nu ne-a primit, imediat am demarat procedura pentru ordonanţă prezidenţială.

Directoarea şcolii nu bănuia, însă, nimic.

Maria Zaharia, directoarea de la școala Româneci: Ştiam că au afacerea aceasta cu măgarii, dar chiar apreciam. Ziceam că, na, uite ce copii cuminţi care îşi ajută părinţii.

Copiii au ajuns, în cele din urmă, în grija unui asistent maternal. Gura satului cunoştea drama micilor sclavi. Îi vedeau mereu flămânzi şi epuizaţi.

Săteni: Fetiţa se temea să stea de vorbă cu noi. "Dar de ce nu stai de vorbă cu noi?". "Dar ne păzeşte" Zicea că mama se întorcea cu faţa la perete când mă bătea tata. Venea bunică si spunea: " Spune, Ione!" "Dă o bucată de pâine" Ionuţ, cel mai mare, spunea taie bostan şi mănâncă. Mânca bostan din asta, nu harbuz, bostan pentru vite. Copiii necăjiţi, amărâţi.

După ce şi-a exploatat copiii ani la rând, tatăl a stat doar o zi în arest. Este cercetat în libertate, sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Adevărul trist din spatele unei imagini virale din 2015, cu trei copii care se roagă de șoferi să facă poze cu măgărușul lor