Antena Meniu Search
x

Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat

Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat. Un complet de cinci judecători a luat decizia definitivă în cazul lui Laurenţiu Marian Peity, care aştepta de aproape 2 ani punerea în executare a sentinţei.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 07:40

Laurenţiu Marian Peity are 32 de ani
Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat - Twitter

Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat. Un complet de cinci judecători a luat decizia definitivă în cazul lui Laurenţiu Marian Peity, care aştepta de aproape 2 ani punerea în executare a sentinţei.

Laurenţiu Marian Peity, un timişorean în vârstă de 32 de ani, a fost arestat în octombrie 2011, după ce a fost prins cu 3,218.7 grame de metanfetamină. El a fost acuzat de trafic de droguri şi condamnat la moarte, sentinţa urmând să fie pusă în aplicare prin spânzurare.

Un complet de cinci judecători a schimbat însă încadrarea faptei şi a decis că Peity să fie condamnat pentru posesie de droguri, nu pentru trafic. Astfel el trebuie să execute o sentinţă de 18 ani de închisoare şi să primească 10 lovituri de paston de trestie de zahăr. 

Pedeapsa va fi aplicată retroactiv, începând cu data de 12 octombrie 2011, când a fost arestat. Asta înseamnă că mai are zece ani de stat în spatele gratiilor.

Pe acelaşi subiect

Avocatul românului, Datuk N. Sivananthan, a cerut clemenţă din partea instanţei, spunând că Laurenţiu a fost crescut într-un orfelinat.

Acesta s-a referit la un raport psihologic care arată că Peity a suferit "o alterare comportamentală" în urma unui accident de mașină, lucru care l-a determinat să fie "ușor influențabil", scrie malaymail.com.

Românul a fost condamnat la moarte de Înalta Curte în 2016 pentru traficul de metamfetamină în zona inspecției vamale, la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, pe data de 12 octombrie 2011.

Recursul său a fost respins de Curtea de Apel în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat