Antena Meniu Search
x

Romeo, broscoiul singuratic, va avea prima lui întâlnire amoroasă după zece ani

Romeo, broscoiul singuratic, va avea prima lui întâlnire amoroasă după zece ani. Julieta, broscuţa aleasă pentru întâlnire e descrisă de oamenii de ştiinţă care au aranjat totul ca fiind "energică".

Romeo se va întâlni cu broscuţa Julieta
Romeo, broscoiul singuratic, va avea prima lui întâlnire amoroasă după zece ani - Facebook

Romeo, broscoiul singuratic, va avea prima lui întâlnire amoroasă după zece ani. Julieta, broscuţa aleasă pentru întâlnire e descrisă de oamenii de ştiinţă care au aranjat totul ca fiind "energică".

Un broscoi despre care până acum se credea că era ultimul din specia sa, Telmatobius yuracare, va avea prima întâlnire amoroasă după zece ani. Oamenii de ştiinţa care au pus totul la cale speră ca Romeo să se îndrăgostească de Julieta, o broscuţă energica, şi chiar să procreeze.

Într-o pădure din Bolivia, biologii au găsit cinci broaşte din aceeaşi specie: trei masculi şi două femele. Una dintre ele, numită Julieta, i-a fost aleasă ca parteneră lui Romeo. Deocamdată însă, cele cinci broscuţe găsite în Bolivia sunt în carantină, scrie BBC.

Urmatorul pas este ca Romeo să o cunoască pe Julieta. Biologii speră ca, de această dată, contrastele să se atragă. Asta pentru că Romeo, care stă izolat într-un acvariu din Bolivia de 10 ani, e "foarte calm şi relaxat, nu prea se mişcă mult. Este sănătos şi îi place să mănânce, dar este tipul timid şi încet.", în timp ce Julieta e "foarte energică, înoată mult, mănâncă mult, iar uneori încearcă să evadeze."

Cele cinci broscuţe capturate recent sunt primele din această specie localizate în ultimii 10 ani. Romeo a fost prins în urma cu 10 ani, când oamenii de ştiinţă au realizat că specia sa se află în pericol de dispariţie. Nimeni nu a crezut însă că va rămâne atâta vreme singur.

Romeo a devenit celebru în urmă cu un an, când oamenii de ştiinţă au lansat un apel pentru găsirea unei femele. I s-a făcut atunci chiar şi un profil pe reţelele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Romeo, broscoiul singuratic, va avea prima lui întâlnire amoroasă după zece ani