Antena Meniu Search
x

Rusia a expulzat un diplomat român din Ambasada de la Moscova. Reacţia României

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a declarat ''persona non grata'' un membru al Ambasadei României la Moscova, transmit RIA, citatată de Agerpres

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 13:44

Rusia a expulzat un diplomat român din Ambasada de la Moscova
Rusia a expulzat un diplomat român din Ambasada de la Moscova - Profimedia

Potrivit sursei citate, decizia reprezintă o contramăsură la expulzarea unui membru al Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

"La 8 septembrie, însărcinatul cu afaceri al Romaniei în Federaţia Rusă (prim-colaborator, potrivit site-ului MAE de la Bucureşti), Cosmin Constantin Ioniţă, a fost invitat la Ministerul de Externe rus unde i-a fost înmânată o notă a ministerului privind declararea unui angajat al Ambasadei României în Rusia drept persona non grata", se menţionează într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

"Această măsură este un răspuns la decizia anterior nemotivată luată de partea română de a-l declara persona non grata pe un diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti", adăugă MAE rus.

Reuters aminteşte joi că România, la fel ca şi alte state membre ale Uniunii Europene, a fost desemnată ''ţară neprietenoasă'' de către Moscova după impunerea de sancţiuni ca represalii la invazia Rusiei în Ucraina. La începutul anului, Rusia şi ţările UE şi-au expulzat reciproc sute de diplomaţi după declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, aminteşte agenţia de presă britanică.

Pe acelaşi subiect

MAE: Declararea unui diplomat român în Rusia persona non grata, măsură de reciprocitate

MAE informează că Federaţia Rusă a declarat ca persona non grata un membru al echipei Ambasadei României la Moscova ca măsură la reciprocitate față de declararea ca persona non grata pe teritoriul României, în august 2022, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca persona non grata un membru al echipei Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o măsură la reciprocitate față de declararea ca persona non grata pe teritoriul României, anunțată de MAE român în august 2022, a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, potrivit unui comunicat de presă.

MAE reaminteşte că decizia autorităților române a avut în vedere incompatibilitatea activităților persoanei în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961. Ministerul de Externe de la Kremlin a declarat un membru al personalului ambasadei României „persona non-grata”, potrivit agenției de presă ruse de stat RIA, citate de Sky News.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Rusia a expulzat un diplomat român din Ambasada de la Moscova. Reacţia României