Antena Meniu Search
x

Rusia a sistat furnizarea de energie electrică pentru Finlanda

Rusia a suspendat în noaptea de vineri spre sâmbătă livrările de energie către Finlanda. 

de Redactia Observator

la 14.05.2022, 13:20

Rusia a sistat furnizarea de energie electrică pentru Finlanda
Rusia a sistat furnizarea de energie electrică pentru Finlanda - Shutterstock

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, livrările de electricitate către Finlanda au fost sistate, a declarat un oficial al operatorului de rețea finlandez pentru AFP, citată de Insider Paper. ''Este la zero în acest moment, iar acest lucru a început de la miezul nopții, așa cum era planificat'', a spus Timo Kaukonen, manager pentru planificare operațională la Fingrid.

RAO Nordic, o filială a holdingului energetic rusesc de stat Inter RAO, a precizat vineri într-un comunicat că a fost ''forțată să suspende importul de electricitate'' începând cu 14 mai. Finlanda importă aproximativ 10 la sută din energia sa din Rusia.

Decizia a fost luată după ce liderii finlandezi au declarat că țara trebuie să solicite aderarea la alianța NATO ''fără întârziere". Ca răspuns, Kremlinul a declarat că Rusia va considera ''cu siguranță'' aderarea Finlandei ca fiind o amenințare, iar Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova va fi ''forțată să ia măsuri reciproce, de natură tehnico-militară și de altă natură''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia a sistat furnizarea de energie electrică pentru Finlanda