Antena Meniu Search
x

Rusia anunţă că a demarat dezvoltarea unei noi super arme. Este vorba despre Status 6, o mega torpilă nucleară, cu o rază imensă de acţiune

Moscova susţine că a demarat dezvoltarea unei super torpile nucleare, care poate contamina țintele economice de pe coastele inamice, cum ar fi porturile.

Moscova susţine că a demarat dezvoltarea unei super torpile nucleare, care poate contamina țintele economice de pe coastele inamice, cum ar fi zonele de pescuit, porturi maritime, etc.

Proiectul a fost dezvăluit luna trecută, când televiziunea de stat rusă a transmis accidental, în cadrul unei emisiuni, un document citit de un comandant militar, în timpul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin, scrie presa internaţională.

Torpila "Status-6" este concepută pentru a crea "zone largi de contaminare radioactivă", conform documentului. Arma, lansată de un submarin, poate distruge instalațiile economice importante ale inamicului din zonele de coastă și provoca daune garantat devastatoare pe teritoriul țării inamice, creând zone largi de contaminare radioactivă, făcându-le mult timp inutilizabile pentru activități militare, economice sau de altă natură.

Dar asta nu este tot. Documentul descrie un o mega torpilă, capabilă să parcurgă o distanță de 10.000 de kilometri, la o adâncime de 1.000 de metri. Armele vor fi lansate de pe cele mai noi proiecte de submarine nucleare "Belgorod" și "Khabarovsk" ale Rusiei.

Ca și cum acest lucru nu este de ajuns, în pofida purtătorilor de cuvânt ai guvernului rus, care au cerut imediat eliminarea oricăror imagini ale documentului, ziarul Rossiiskaya Gazeta, descrie Status-6 ca o "torpilă gigant, în esență un submarin robotic" cu o viteză de 100 de noduri, înarmat cu o încărcătură devastatoare".

Potrivit documentului, Status-6 ar trebui să fie o armă nucleară strategică, parte a Perimetrului, sistemul de comandă automatizat construit de ruşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Rusia anunţă că a demarat dezvoltarea unei noi super arme. Este vorba despre Status 6, o mega torpilă nucleară, cu o rază imensă de acţiune