Antena Meniu Search
x

Rusia își va termina în 2024 infrastructura de care are nevoie pentru a construi submarine nucleare în Oceanul Pacific

Arsenalul nuclear aflat la dispoziția lui Vladimir Putin reprezintă o parte importantă puterii pe care acesta își construiește relațiile cu restul lumii. la fel ca alte state nucleare, Rusia a investit în dezvoltarea unor noi tipuri de armament, printre acestea numărându-se și topilele Poseidon, considerate și "arma apocalipsei". Acum, autoritățile de la Moscova au anunțat că la începutul anului viitor vor finaliza infrastructura de care au nevoie în porturile de la Pacific pentru a construi submarinele capabile să lanseze aceste proiectile, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 27.03.2023, 16:21

Submarin nuclear rusesc
Rusia își va termina în 2024 infrastructura de care au nevoie pentru a construi submarine nucleare în Oceanul Pacific - Profimedia

Există mult detalii necunoscute despre Poseidon, totuți, după cum indică informațiile făcute publice de ruși, acestea reprezintă o combinație între torpile și drone, la care se adaugă faptul că pot fi lansate de pe submarinele cu propulsie nucleară.

"Lucrările la construcția infrastructurii de coastă în Kamchatka pentru a baza a două submarine speciale sunt planificate să fie finalizate la începutul anului viitor", a declarat o sursă din domeniul apărării, citată de TASS.

Noile submarine cu destinație vor participa la rezolvarea sarcinilor "de descurajare strategică", a spus sursa. Modernizarea majoră a bazei nucleare de către Rusia vine pe fondul creșterii tensiunilor dintre SUA și China asupra influenței în Pacificul de Vest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia își va termina în 2024 infrastructura de care are nevoie pentru a construi submarine nucleare în Oceanul Pacific