Antena Meniu Search
x

Video Rusia neagă implicarea în complotul dejucat de poliția germană. Extremiștii plănuiau să ia cu asalt parlamentul și să instaureze un nou Reich

O tentativă de lovitură de stat in Germania a fost sufocată din faşă de poliţişti. Trei mii de agenţi au făcut percheziţii nu doar în Germania, ci şi în Austria şi Italia, pentru a destructura o organizaţie teroristă, intitulată "Cetăţenii Reichului". Membrii acesteia intenţionau să ocupe Parlamentul de la Berlin şi să-şi impună propriul guvern. Potrivit anchetatorilor, gruparea de extremă dreapta are două facţiuni: una politică şi una armată. În fruntea organizaţiei este un individ cu sânge albastru, în vârstă de 71 de ani, cu nume de cod Prinţul.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 20:15

Vezi și

Poliţiştii germani au făcut 130 de percheziţii în 11 dintre cele 16 landuri ale Germaniei, ceea ce demonstrează faptul că organizaţia şi-a întins tentaculele în aproape toată ţara. Alţi membri ai grupării au fost arestaţi în Austria şi Italia. 

Peter Frank, procuror federal: "Am arestat 25 de persoane în Germania, Austria și Italia. Cei arestați sunt acuzați de apartenența la o organizație teroristă națională sau de sprijinirea acesteia."

Printre membrii organizaţiei de extremă dreapta, care urmau să participe la lovitura de stat, se numără şi un rus. Previzibil, Kremlinul neagă orice implicare într-o eventuală prăbuşire a Parlamentului din Berlin.

Peter Frank, procuror federal: "Mai mulți membri ai organizației teroriste şi-au propus, de asemenea, să intre în Parlamentul german prin folosirea forței."

Pe acelaşi subiect

Amploarea complotului încă nu a fost stabilită

Nancy Faeser, ministrul german de interne: "Vom evalua în următoarele câteva zile și vom vedea cât de departe şi în ce structuri s-au infiltrat."

Din gruparea de extremă dreapta făceau parte atât militari şi poliţişti în rezervă, cât şi unii activi. Iar printre cei arestaţi se numără şi o judecătoare care se visa ministru al Justiţiei. Poliţiştii au ridicat zeci de cutii cu documente din locuinţa acesteia.

Peter Frank, procuror federal: "Cei arestați sunt adepți ai teoriei conspiraţiei, constând din diferite abordări ale ideologiei naziste. Conform constatărilor noastre, organizația este structurată ca un consiliu. Ar fi trebuit să fie un fel de organizație guvernamentală sau parte a unui guvern, împărțit în diferite ministere."

Nancy Faeser, ministrul german de interne: "Investigațiile oferă o privire asupra riscului unei amenințări teroriste venite din partea Cetăţenilor Reich- ului."

Potrivit presei germane, membrii grupării resping Republica Federală Germania, guvernul şi autorităţile statului şi îşi doresc instaurarea unui nou Reich. Cei care fac parte din organizaţie refuză să plătească impozite, dau în judecată autorităţile locale şi îşi declară mici teritorii naţionale. De asemenea, Cetăţenii Reichului au fost asociaţi cu o serie de atacuri violente. În urmă cu un an, la scurt timp de la înfiinţare, membrii organizaţie au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Berlin, în semn de protest faţă de restricţiile impuse de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rusia neagă implicarea în complotul dejucat de poliția germană. Extremiștii plănuiau să ia cu asalt parlamentul și să instaureze un nou Reich