Antena Meniu Search
x

Rușii au atacat din nou în Ucraina cu rachete hipersonice Kinzhal. Au o viteză de 12.000 km/h iar ucrainenii nu le pot detecta și distruge

Rusia a folosit rachete Kinzhal în atacul asupra regiunii Vinnytsia (Vinița) de pe 7 august. Potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei, în atacul asupra unor poziții militare din Vinnytsia, rușii au folosit rachete Kh-47M2 Kinzhal, cel mai nou tip de rachete aer-sol din arsenalul lor. Astfel de rachete Kinzhal au mai fost folosite împotriva Ucrainei doar de câteva ori, potrivit forțelor aeriene.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 17:19

Rachetele Kinzhal pot atinge o viteză de 12.000 km/h
Rachetele hipersonice Kinzhal nu pot fi distruse de armamentul aflat în dotarea Ucrainei. - Profimedia

Pe 7 august, ocupanții ruși au folosit rachete hipersonice X-47M  Kinzhal asupra instalațiilor militare din regiunea Vinnytsia, anunță Forțele Aeriene ale Ucrainei.  Principalul lansator de rachete de acest tip este avionul de vânătoare MiG-31, de asemenea, se pot folosi și bombardierele Tu-22M3 și Tu-160.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta este cel mai recent tip de rachete din arsenalul Rusiei. După ce acest tip de rachetă a intrat în serviciul armatei ruse în 2018, acești au fabricat doar câteva zeci de astfel de rachete și le-a folosit împotriva Ucrainei doar de câteva ori. Rachetele transportă un focos convențional de 500 de kilograme și au o viteză de 12.000 km/h.

După ce este lansată, racheta se ridică la o înălțime mare în atmosfera superioară.  Caracteristicile tactice și tehnice ale acestei rachete nu permit mijloacelor de apărare aeriană folosite de Forțele Armate ale Ucrainei să o detecteze și să o distrugă eficient.

Din 24 februarie 2022, au fost înregistrate doar câteva utilizări ale acestui tip de rachetă, folosite de adversar în scopuri extrem de important, potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rușii au atacat din nou în Ucraina cu rachete hipersonice Kinzhal. Au o viteză de 12.000 km/h iar ucrainenii nu le pot detecta și distruge