Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ruşii aduc rachete cu rază lungă la 45 km de România. Replica NATO: arme de ultimă generaţie instalate la Midia

După ce au ocupat Insula Şerpilor, ruşii intenţionează să plaseze aici echipamente de luptă, la nici 50 de kilometri de România. Rachete antiaeriene şi nave de luptă sunt pregătite să creeze un adevărat cap de pod spre Europa. 

de Redactia Observator

la 02.06.2022 , 19:35

Sunt doar 45 de kilometri între viitoarea bază a ruşilor din Marea Neagră şi teritoriul României. Cele 17 hectare de pe Insula Şerpilor vor fi acoperite cu echipament militar, inclusiv rachete ruseşti S300. 

Rachetele S300 pot lovi ţinte de la 250 km distanţă

"Cel puţin două direcţii pot viza ruşii prin amplasarea rachetelor, aici, pe Insula Şerpilor. Prima dintre ele este Ucraina, în special Odessa, oraş care ar putea fi lovit oricând. A doua direcţie, Europa, mai exact România, care se află la nici 50 de kilometri distanţă de insulă. Sistemul de rachete S300 poate lovi ţinte aflate chiar şi la 250 de kilometri distanţă. Este un sistem sol-aer dezvoltat să funcţioneze la 360 de grade. Vizează aeronave, inclusiv cele de supraveghere, dar şi rachete de croazieră. S-300 poate urmări până la 100 de ținte și dirija până la 12 rachete simultan", arată Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator. 

Vezi și

"Instalează sisteme pentru toate altitudinile, ca să aibă posibilitatea să lovească de la înălţimi mici, până la înălţimi foarte mari. Au nevoie de acoperire antiaerină şi protecţie antirachetă pentru flota Mării Negre", explică generalul în rezervă Virgil Bălceanu

Pe acelaşi subiect

Imagini din satelit: 5 nave ruseşti înconjoară Insula Şerpilor

Imaginile din satelit arată cum cel puţin cinci nave ruseşti înconjoară Insula Şerpilor. De cealaltă parte, francezii care conduc grupul de luptă NATO amplasat în România au instalat la capul Midia sisteme de rachete antiaeriane de tip MAMBA. "Rachetele MAMBA sunt rachete de ultimă generaţie, un sistem sol-aer. Pot intercepta orice pericol aflat în aer. Avioane şi în special rachete", spune Vincent Minguet, comandantul trupelor NATO din România.

România a cumpărat şi patru sisteme antaeriene de tip Patriot. "MAMBA foloseşte sisteme apropiate de sistemul Patriot. Există o interoperabilitate din punct de vedere tehnic a celor două sisteme", susţine generalul în rezervă Virgil Bălceanu. Tot în acest an încep şi primele trageri cu rachetele HIMARS. Cele trei sisteme de artilerie au costat ţara noastră 1,5 miliarde de dolari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Ruşii aduc rachete cu rază lungă la 45 km de România. Replica NATO: arme de ultimă generaţie instalate la Midia