Antena Meniu Search
x

Ruşii au atacat masiv cu rachete S-400 şi Iskander oraşele Kiev şi Harkov. Sunt patru morţi şi 60 de răniţi

Război în Ucraina. Patru civili au fost ucişi şi circa 60 au fost răniţi în timpul nopţii de luni spre marţi în atacuri aeriene lansate de Rusia pe teritoriul Ucrainei, care au vizat mai ales capitala Kiev şi oraşul Harkov, au anunţat marţi autorităţile locale, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 14:46

Ruşii au atacat masiv cu rachete S-400 şi Iskander oraşele Kiev şi Harkov. Sunt patru morţi şi 60 de răniţi
Ruşii au atacat masiv cu rachete S-400 şi Iskander oraşele Kiev şi Harkov. Sunt patru morţi şi 60 de răniţi - X

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că 42 de persoane au fost rănite şi cel puţin trei au murit în capitala regiunii cu acelaşi nume, situată la graniţa cu Rusia. La Pavlograd, în regiunea Dnipropetrovsk (centru), "o persoană a fost ucisă şi o alta a fost rănită", potrivit liderului regional, Serghei Lissak.

În capitala Kiev, 20 de persoane au fost rănite, a anunţat primarul Vitali Kliciko, precizând că "13 au fost spitalizate, între care trei copii". "O femeie se află la terapie intensivă", a mai trasmis el pe Telegram.

O clădire şi vehicule au fost cuprinse de flăcări în cartierul Sviatoşinski din Kiev, potrivit aceleiaşi surse. În acelaşi cartier, ogiva neexplodată a unei rachete a fost găsită într-un apartament. În cartierul Pechersk, un incendiu a izbucnit într-o clădire "nerezidenţială".

Atac rusesc cu rachete în Kiev şi Harkov

Alte trei persoane au fost rănite de "fragmente de rachetă" în regiunea Kiev, a declarat şeful administraţiei militare, Ruslan Kravcenko.

Potrivit comandantului şef al armatei ucrainene, Valery Zalujnîi, Rusia a lansat asupra Ucrainei 41 de rachete de tip S-300, S-400, KH-101, KH-555, KH-55, KH-22, KH-59 şi Iskander.

În total, apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 21 dintre acestea, a mai spus Zalujnîi, care a dat asigurări că aceste rachete "nu şi-au atins toate ţinta", fără a oferi alte detalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ruşii au atacat masiv cu rachete S-400 şi Iskander oraşele Kiev şi Harkov. Sunt patru morţi şi 60 de răniţi