Antena Meniu Search
x

Ruşii au spionat cu drone două baze militare din Germania, unde soldaţi ucraineni erau antrenaţi

Serviciile ruse ar fi spionat instruirea soldaţilor ucraineni în folosirea de noi armamente la baze militare, dintre care una americană, situate în Germania, relatează vineri săptămânalul german Der Spiegel, citat de AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.08.2022, 11:56

Ruşii au spionat cu drone două baze militare din Germania
Ruşii au spionat cu drone două baze militare din Germania - Shutterstock - foto ilustrativ

Serviciul german de contraspionaj militar MAD dispune de "indicii" în legătură cu aceste operaţiuni de spionaj, conform săptămânalului.

Două centre ar fi fost în mod special spionate, şi anume baza de la Idar-Oberstein, în Renania-Palatinat, şi cea de la Grafenwöhr, în Bavaria, gestionată de armata americană.

Contraspionajul german susţine că a fi fost vorba în principal de prezenţa unor vehicule în apropiere de intrarea în taberele militare.

La Idar-Oberstein, armata germană a instruit soldaţi ucraineni în utilizarea obuzierului "Panzerhaubitze 2000", în timp ce la Grafenwöhr forţele americane au antrenat ucraineni în folosirea sistemelor de artilerie occidentale.

Pe acelaşi subiect

Ruşii, acuzaţi de spionaj

Conform MAD, terenurile de antrenament au fost de asemenea survolate în mai multe rânduri de mici drone.

Serviciile germane suspectează de asemenea Rusia că a încercat să spioneze telefoanele mobile ale ucrainenilor în cursul instruirii din Germania.

MAD se teme, printre altele, că serviciile ruse ar încerca să elimine opozanţi care ar fi fugit din Rusia pentru a se refugia în Germania sau eventuali dezertori şi transfugi din forţele de securitate.

Germania a fost scena mai multor cazuri de spionaj în ultimii ani, imputate serviciilor ruse. Acestea din urmă sunt de asemenea suspectate că au comandat asasinarea unui opozant cecen de naţionalitate georgiană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ruşii au spionat cu drone două baze militare din Germania, unde soldaţi ucraineni erau antrenaţi