Antena Meniu Search
x

Video Masacrul de la Ceaplîne: Ucraina plânge 25 de morți, între care un copil de 11 ani, Rusia susține că a eliminat un tren cu 200 de militari și muniție

Ziua Naţională s-a terminat cu o tragedie în Ucraina, după ce Rusia a bombardat o gară din estul ţării. În urma atacurilor, 25 de oameni au murit si 50 au fost răniţi. Moscova recunoaşte atacul, dar susţine că ţinta rachetelor era un tren plin cu militari şi muniţie, care a fost distrus. Vladimir Putin se pregăteşte pentru un război de lungă durată şi a semnat un decret prin care creşte efectivele armatei ruse, la peste 2 milioane de cadre.  

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 21:06

Vezi și

Acestea sunt rămăşiţele uneia dintre cele 4 rachete care au lovit ieri localitatea Ceaplîne, din regiunea Dnepropetrovsk, în estul Ucrainei. Unul dintre proiectile a lovit gara din localitate, iar 4 vagoane de tren au fost cuprinse de flăcări. Alte rachete au căzut în zone locuite. Printre victime se afla şi un băiat în vârstă de numai 11 ani. A murit după ce clădirea în care locuia cu familia sa a fost spulberată. Mama sa şi un alt copil au fost salvaţi, de vecini, de sub dărâmături. 

Tetyana Kvitnytska, director adjunct asistență medicală militară Dnipropetrovsk: Sunt pacienţi cu răni grave şi moderate. Ne concentrăm acum eforturile pe copiii răniţi.

Ruşii recunosc că au bombardat gara, spun însă că au ţintit un tren cu muniţie şi militari, care se îndrepta spre front. Ar fi eliminat astfel 200 de soldaţi ucraineni. 

Situaţia rămâne tensionată în jurul centralei nucleare de la Zaporojie

Sistemele de siguranţă ale complexului au fost activate, după ce alimentarea cu electricitate s-a întrerupt de mai multe ori. Rusii dau vina pe Kiev pentru asta. Susţin că militarii ucraineni ar fi lansat mai multe atacuri în apropierea centralei aflate sub controlul Moscovei din primele zile de război. Angajaţii ucraineni se plâng că sunt torturaţi de agenţi FSB, ca să nu spună nimic din ce se întâmplă în complexul atomic. Imagini din satelit, publicate de Ministerul britanic al Apărării arată că ruşii au ascuns blindate lângă reactorul un reactor.  

Între timp, la Liov, un meci de fotbal a fost întrerupt de mai multe ori din cauza raidurilor aeriene ale ruşilor. În loc ca jocul să dureze 90 de minute, fotbaliştii au petrecut 4 ore şi jumătate la stadion, jumătate din timp au fost nevoiţi să stea la adăpost, în buncăr. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Masacrul de la Ceaplîne: Ucraina plânge 25 de morți, între care un copil de 11 ani, Rusia susține că a eliminat un tren cu 200 de militari și muniție