Antena Meniu Search
x

Video Din ce cauză s-au produs tornadele devastatoare din Statele Unite, care au ras cartiere întregi. Explicațiile specialiștilor

Opt state americane au fost pur şi simplu devastate de tornade, în ultimele zile. Nu mai puţin de 50 de fenomene extreme au fost înregistrate în zona centrală a Statelor Unite ale Americii. 

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 18:09

Vezi și

În Kentucky, a fost declarat dezastru federal după ce statul a fost lovit de o tornadă care a străbătut peste 370 de kilometri. Aceasta a distrus în proporţie de 75% un orăşel cu peste 2.500 de locuitori şi a ras de pe faţa pământului cartiere întregi într-un oraş de patru ori mai mare. Alături de Kentucky, cele mai lovite state au fost Illinois, Missouri, Arkansas şi Tennessee. Se estimează că au murit aproape 100 de persoane. Fenomenul fără precedent în statul Kentucky este, spun specialiştii, un efect al schimbărilor climatice.

Totuşi, experţii cred că temperatura mai scăzută ar trebui să reducă frecvenţa şi intensitatea acestor fenomene.Însă, dată fiind evoluţia climatică mondială, şefa Agenţiei din SUA pentru Situaţii de Urgenţă i-a avertizat pe americani că aceasta este noua normalitate. 

Statele Unite, lovite de una dintre cele mai grave serii de tornade din istorie

Preşedintele american Joe Biden a deplâns sâmbătă "una dintre cele mai grave serii de tornade" din istoria Statelor Unite, după ravagiile constatate în cinci state din ţară, notează AFP.

"Este o tragedie", a declarat el, "şi încă nu ştim câte vieţi au fost pierdute, nici amploarea totală a pagubelor". Agenţiile federale de răspuns la dezastre au început deja să se desfăşoare în zonele afectate, a spus Joe Biden care a promis că "statul federal va face tot ce poate pentru a ajuta".

Vladimir Putin i-a trimis lui Joe Biden o telegramă cu un mesaj de condoleanţe: "Dragă domnule preşedinte, acceptaţi sincerele mele condoleanţe după tragicele consecinţe ale tornadelor care au lovit Kentucky şi alte câteva state americane. Împărtăşim durerea celor care şi-au pierdut rudele şi prietenii în acest dezastru".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Din ce cauză s-au produs tornadele devastatoare din Statele Unite, care au ras cartiere întregi. Explicațiile specialiștilor