Antena Meniu Search
x

”Auzeam oamenii țipând peste tot”. Distrugeri nemaivăzute cauzate de 50 de tornade în SUA. Un oraș a fost complet distrus

Poveşti impresionanate ies la suprafaţă dupa tragedia care a lovit SUA în acest weekend. Cel puțin 50 de tornade au lovit opt ​​state americane, printre care  Arkansas, Illinois, Indiana, Kentucky, Missouri, Mississippi, Ohio și Tennessee. 

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 11:55

Vezi și

Vânturile puternice au distrus liniile electrice, au rupt acoperișurile clădirilor și, în unele cazuri, au decimat comunități. Sunt temeri că peste 100 de persoane au murit, dintre care cel puțin 80 în Kentucky. O tornadă a făcut una cu pământul cea mai mare parte a orășelului Dawson Springs. În Mayfield a fost distrusă o fabrică de lumânări în care se aflau în tură peste 100 de angajați. 

„Întregul oraș a dispărut”. Supraviețuitorii descriu teama și groaza trăite

Parsons-Perez lucra la fabrica de lumânări Mayfield Consumer Products când una din tornade s-a abătut asupra regiunii din Kentucky. Câteva secunde mai târziu, clădirea era distrusă în jurul ei, s-a prăbușit ca un castel de cărți, a spus ea. Femeia a fost prinsă sub dărâmături, dar a putut transmite live pe Facebook apelul ei pentru ajutor: „Nu știu cine se uită. Vă rog să ne trimiteți ajutor. Suntem prinși. Zidul a căzut pe mine.” Miraculos a fost salvată în cele din urmă, potrivit CNN.

Mayfield, un orășel cu aproximativ 10.000 de locuitori, unde se află fabrica de lumânări, este una dintre cele mai devastate comunități. Piața din centrul orașului a dispărut. Turnul tribunalului a fost pus la pământ. Au rămas doar resturile a ceea ce a fost odată sufletul orașului. „Fiecare clădire istorică pe care o avem este la pământ, biserici care există de sute de ani. Este ca o zonă de război sau ca o scenă din filme”, a povestit Steven Elder, un bancher din oraș. 

Pe acelaşi subiect

Clădiri vechi, foste fabrici de îmbrăcăminte, au fost făcute una cu pământul. La fel au fost distruse prima lor biserică prezbiteriană, restaurante și Primăria. „Nu va arăta niciodată la fel. Tot orașul a dispărut” a spus Elder care a început să strângă fonduri pentru ajutorarea victimelor. Mulți dintre localnici și-au pierdut rude sau prieteni sau așteaptă să audă vești despre cei care sunt dați dispăruți. „Nu vor fi cadouri sub brad (anul acesta)”, a spus Elder. „Cel mai bun cadou este faptul că suntem împreună”.

„Auzeam oamenii țipând peste tot”. Supraviețuitorii povestesc cum au scăpat de cea mai distrugătoare tornadă din istorie în Kentucky

Un alt bărbat Dakota și colega lui Valerie Yanis au fost prinși sub moloz la aceeași fabrică de lumânări din Mayfield. „Eram în spate, spre băi, apoi partea superioară a clădirii a fost luată de vânt”, a spus Dakota pentru ABC News. „Le-am spus tuturor să coboare am început să împing oamenii sub fântânile cu apă. „Am fost prinși dedesubt”, a povestit el. Au reușit să găsească un hidrant pe care l-au folosit ca să iasă prin dărâmături.

În cele din urmă a reușit să vorbească la telefon cu prietena lui Brandy: ”M-a sunat și mi-a spus că este prins sub moloz și nu vede nimic, nu era sigur dacă cineva va putea să-l găsească. Auzeam oamenii țipând peste tot și m-am speriat pentru că m-a sunat și mi-a spus: Te iubesc, spune-i mamei că o iubesc. Îmi pare rău, am încercat”, a povestit aceasta. 

Amploare nemaivăzută a distrugerilor în Kentucky

„Nu cred că am văzut vreodată pagube la această scară”, a declarat guvernatorul din Kentucky Andy Beshear, în urma tornadelor devastatoare de vineri, potrivit New York Times. Aproape 110 muncitori se aflau în fabrica Mayfield Consumer Products când tornada a lovit orașul. ”Au fost, cred, mai multe cadavre. Distrugerea este mare”, a spus Beshear.

Numărul deceselor cauzate de tornade include oameni care au fost uciși în Arkansas, Illinois, Missouri și Tennessee, dar cea mai mare pierdere de vieți omenești a avut loc, fără îndoială, în Kentucky, unde sunt afectate patru orașe. 12 oameni au fost uciși în comitatul Warren, mulți dintre ei copii; în Muhlenberg, au fost 11 victime, toate în orășelul Bremen. O victimă avea 4 luni.

„Încă găsim cadavre”, a povestit guvernatorul Beshear. În Edwardsville, Illinois, oficialii au făcut publice numele a șase persoane care au fost ucise în timp ce lucrau la un depozit de livrare Amazon care a fost lovit de o tornadă. „Nu mai există persoane date dispărute acolo”, a anunțat duminică Departamentul de Poliție din Edwardsville.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » ”Auzeam oamenii țipând peste tot”. Distrugeri nemaivăzute cauzate de 50 de tornade în SUA. Un oraș a fost complet distrus