Antena Meniu Search
x

Foto Salvarea se lasă aşteptată pentru cei 41 de muncitori blocaţi de 2 săptămâni într-un tunel surpat din India. De ce s-a amânat misiunea

Misiunea de salvare a celor 41 de muncitori indieni prinși în tunelul prăbușit din Uttarakhand a fost amânată, scrie Reuters. Misiunea ar fi trebuit să dureze până joi, însă platforma pe care a fost amplasat utilajul de forat a fost avariată.

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 10:30

Salvatorii sperau să finalizeze forajul până la muncitori în timpul zilei de joi, dar au fost nevoiți să îl amâne după ce platforma pe care este amplasată mașina de foraj a fost avariată, iar ulterior a fost găsită o țeavă de metal lipită de mașină, fiind necesară reasamblarea acesteia, se arată într-un comunicat al guvernului.

41 de oameni, blocaţi de zile într-un tunel din India

Cele 41 de persoane au rămas prinse în tunelul de 4,5 km din statul Uttarakhand de când acesta a cedat la începutul zilei de 12 noiembrie.

Autoritățile au declarat că muncitorii sunt în siguranță, având acces la lumină, oxigen, alimente, apă și medicamente, relatează Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Mai sunt de forat aproximativ 15 metri, iar un studiu realizat cu ajutorul radarului de penetrare a solului arată că nu există niciun obstacol metalic pentru următorii cinci metri, a declarat Bhaskar Khulbe, un oficial de din cadrul proiectului de tunel.

"Avem un rezultat pozitiv în acest sens", a declarat Khulbe. "Acest lucru înseamnă că forajul nostru ar trebui să fie lin și suntem mult mai încrezători", a mai spus el, adăugând că forajul ar trebui să fie reluat până la ora 11:30 (0600 GMT).

Nu se ştie de ce s-a prăbuşit tunelul

Autoritățile nu au spus ce a cauzat prăbușirea tunelului, dar regiunea este predispusă la alunecări de teren, cutremure și inundații. Eforturile de a-i scoate pe oameni la suprafață au fost îngreunate de diferite piedici. La suprafață, muncitorii sunt așteptați de mai mulți medici și de rude

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Salvarea se lasă aşteptată pentru cei 41 de muncitori blocaţi de 2 săptămâni într-un tunel surpat din India. De ce s-a amânat misiunea