Antena Meniu Search
x

Primele imagini cu muncitorii blocaţi în tunelul surpat din India. Au primit o masă caldă după 9 zile, iar salvatorii le-au cerut să zâmbească la cameră

Au apărut imagini cu cei 41 de muncitori blocaţi într-un tunel de autostradă prăbuşit din statul indian Uttarakhand, pentru prima dată după nouă zile, scrie BBC. Autorităţile nu au precizat cauza prăbuşirii tunelului, însă regiunea este predispusă la alunecări de teren, cutremure şi inundaţii.  

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 11:13

Primele imagini cu muncitorii blocaţi în tunelul surpat din India
Primele imagini cu muncitorii blocaţi în tunelul surpat din India - BBC

Imaginile din interiorul tunelului au fost filmate cu o cameră endoscopică introdusă printr-o nouă conductă prin care salvatorii le-au trimis muncitorilor blocaţi şi o masă caldă. Iniţial, victimele au primit fructe uscate şi apă printr-o ţeavă. 

Într-o înregistrare video, salvatorii comunică cu victimele. Un oficial le cere muncitorilor să se apropie de cameră, să zâmbească și să facă semn cu mâna. De asemenea, salvatorii le-au promis că îi vor salva în curând şi le cer să se identifice în faţa camerei.

Bărbații, dintre care mulți poartă căști de protecție și jachete, pot fi văzuți stând în semicerc lângă cameră. Un oficial îi anunţă că ţeava va fi curățată după care li se va trimite apă. 

Unii colegi ai muncitorilor au spus că sunt încântați să-și revadă prietenii după atâtea zile. „I-am văzut în fața camerei, dar acum aștept să-i văd în carne și oase”, a spus Rahul Ameen, ai cărui doi prieteni sunt prinși în tunel. 

Pe acelaşi subiect

Muncitorii au primit alimente şi oxigen printr-o conductă

De la momentul prăbuşirii tunelului, bărbaţii rămaşi blocaţi au primit hrană, apă şi oxigen printr-o conductă, iar salvatorii se află în legătură cu ei prin walkie-talkie. O unitate medicală cu şase paturi a fost instalată în apropierea tunelului, iar spitalele din zonă sunt în aşteptare.

"Alimentele le oferă suficiente calorii şi îi pot ajuta până la nouă zile", a răspuns R.C.S. Pawar, înalt oficial medical din district, întrebat cât timp ar putea supravieţui cei 40 de bărbaţi cu fructele uscate care le sunt furnizate. De asemenea, muncitorii au primit medicamente pentru febră, dureri de cap şi greaţă, unii dintre ei acuzând astfel de simptome, care "ar putea cauzate de diferiţi factori", a adăugat el.

Aproximativ 50-60 de oameni lucrau în schimbul de noapte în tunelul de 4,5 km, care este construit în statul vecin Uttarakhand, pe o autostradă naţională care face parte din ruta de pelerinaj hindusă Char Dham. Presa locală a relatat că cei care se aflau în apropierea ieşirii din tunel au reuşit să iasă, în timp ce cei 40 care se aflau mai adânc în interior au rămas blocaţi.

Autostrada Char Dham este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale guvernului naţionalist hindus al premierului Narendra Modi. Acesta vizează să conecteze patru locuri de pelerinaj venerate de hinduşi în Uttarakhand, prin 890 km de drumuri care sunt construite la un cost de 1,5 miliarde de dolari.

Regiunea muntoasă este predispusă la alunecări de teren, cutremure şi inundaţii, iar incidentul urmează unor fenomene de tasare a terenului pe care geologii, locuitorii şi oficialii le-au pus pe seama construcţiilor rapide din munţi.

Proiectul s-a confruntat cu critici din partea experţilor de mediu, iar unele lucrări au fost oprite după ce sute de case au fost avariate de tasări de-a lungul traseelor. Lucrările la tunel au început în 2018 şi trebuiau să fie finalizate până în iulie 2022, lucru care a fost amânat acum până în mai 2024, se arată într-o declaraţie guvernamentală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Primele imagini cu muncitorii blocaţi în tunelul surpat din India. Au primit o masă caldă după 9 zile, iar salvatorii le-au cerut să zâmbească la cameră