Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Samsari români, arestaţi în Italia. Şi-au luat vile de milioane de euro, deşi figurau ca asistaţi social

Mai mulţi infractori români care au înşelat sute de italieni şi trăiau pe picior mare în case de lux au fost prinşi de carabinieri. Cei nouă conaţionali figurau ca asistaţi social, dar făceau milioane de euro profit din maşini second-hand, vândute cu kilometrajul dat înapoi. Banda e responsabilă de peste 250 de escrocherii şi fraude.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 20:40

Investigaţia carabinierilor a durat din ianuarie 2017 până în aprilie 2019. Schema celor nouă români din Ancona, Vicenza şi Teramo era extrem de ingenioasă: înşelau prin diverse metode clienţii care cumpărau maşini la mâna a doua. 

Asistaţi social cu vile de milioane de euro

"Modificau kilometrajul maşinilor, îl reduceau ca să pară mai noi, recente. Puteau astfel să le vândă la un preţ mai mare", a declarat Manuel Romanelli, comandat carabinieri Ancona. 

Vezi și

Carabinierii au intrat la bănuieli după ce românii au început să ducă o viaţă opulentă, deşi pe hârtie nu aveau niciun venit. Erau cu toţii proprietari de societăţi şi aveau acţiuni la companii din Italia, cumpărate cu bani cash. Banda a cumpărat apoi două vile luxoase în centrul oraşului Ancona: una în valoare de 1,5 milioane de euro şi o alta - de două milioane de euro. Casele erau pline cu mobilier aurit şi oglinzi exorbitante. 

Pe acelaşi subiect

"Casele lor erau decorate cu materiale foarte scumpe. Marmură foarte scumpă, mobilă extrem de scumpă", mai spune Manuel Romanelli, comandat carabinieri Ancona.  

Casele le-au fost confiscate

Statul italian le-a confiscat casele, acţiunile de la opt companii şi trei reprezentanţe auto, 174 de vehicule şi conturi bancare care totalizau 4,3 milioane de euro. 

"În decursul timpului, noi am descoperit că au comis peste 250 de escrocherii. Estimăm că au făcut aproximativ şase milioane de euro", a completat Manuel Romanelli, comandat carabinieri Ancona. 

Pe lângă fraude, românii au fost acuzaţi şi de evaziune fiscală în valoare de 1,4 milioane de euro. Cinci dintre ei au fost deja condamnaţi la un total de 22 de ani şi cinci luni de închisoare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Samsari români, arestaţi în Italia. Şi-au luat vile de milioane de euro, deşi figurau ca asistaţi social