Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un român a încercat să răpească doi milionari ruşi în Madrid, alături de alţi patru bărbaţi. Tentativa, surprinsă de camere

Incident şocant surprins de camerele de supraveghere. Un român a fost implicat în răpirea a doi milioari ruşi în Madrid. Alături de conaţional s-au aflat un bulgar şi trei ruşi.

de Monica Palade

la 17.07.2024 , 19:06

Momentul răpirii, care a avut loc în parcarea unui supermarket din Majadahonda, a fost surprins de camerele de supraveghere ale magazinului. Paznicii au sunat imediat la poliţie, după ce au observat, prin intermediul sistemului de supraveghere video al unităţii, un grup de persoane care schimbau numărul de înmatriculare al unei dubiţe în parcare.

Un român, implicat în răpirea milionarilor ruşi

Unul dintre ei purta un tricou al Poliţiei Naţionale şi avea asupra sa ceva ce semăna cu o armă de foc, scrie abc.es. Incidentul a avut loc marţea trecută. După o colaborare între poliţia locală şi Garda Civilă, miercuri, s-a reuşit arestarea bărbaţilor, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani. Niciunul nu aveau antecedente penale.

Vezi și

Agenţii Gărzii Civile au făcut verificări şi au declanşat o operaţiune pentru a-i localiza, reuşind să depisteze patru dintre suspecţi în aceeaşi parcare a centrului comercial în care a avut loc tentativa de răpire, în timp ce al cincilea a reuşit să fugă cu o a doua dubă, dar ulterior a fost arestat şi acesta.

Pe acelaşi subiect

Se dorea răscumpărare în criptomonede

În dubele pe care le închiriaseră suspecţii, poliţiştii spanioli au găsit ascunse două arme, emiţătoare radio, haine ale Poliţiei Naţionale, centuri cu tocuri pentru pistoale, bandă adezivă şi mănuşi. În plus, în vehiculul victimelor a fost găsit un dispozitiv de urmărire, cu ajutorul căruia cei arestaţi îi localizau în permanenţă pe cei doi ruşi. Agenţii au percheziţionat, de asemenea, o locuinţă pe care suspecţii o închiriaseră în Majadahonda.

Ancheta a arătat că suspecţii au vrut să-i răpească pe cei doi ruşi pentru a încerca să obţină de la ei răscumpărare în criptomonede. Ei plănuiau să părăsească ţara după ce îşi atingeau obiectivele. Cei cinci suspecţi au fost aduşi în faţa instanţei şi sunt acuzaţi de sechestrare de persoane, jaf cu violenţă, falsificare de documente, vătămare gravă şi apartenenţă la un grup infracţional.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Un român a încercat să răpească doi milionari ruşi în Madrid, alături de alţi patru bărbaţi. Tentativa, surprinsă de camere