Antena Meniu Search
x

Scandalul, departe de final. Carne de cal, in produsele Auchan din Portugalia

Chiftele din carne si hamburgeri vanduti in Portugalia de grupul fracez de distributie Auchan si lasagna vanduta de grupul spaniol El Corte Ingles contin urme de carne de cal nedeclarata.

Printre cele 30 de esantioane cumparate la 20 februarie de asociatia Deco, ce le-a analizat ulterior intr-un laborator, "trei contineau ADN de cal", informeaza Antena 3.

"Am detectat urme (mai mici de 1 la suta) in hamburgeri Auchan si chifetele din carne Polegar", marca produselor cu pret mic ale grupului francez in Portugalia, a afirmat Deco, adaugand ca "in ceea ce priveste lasagna El Corte Ingles, prezenta ADN-ului era mai mare: intre unu si cinci la suta.”

„Cazul evocat se refera la un furnizor portughez care nu aproviziona decat lantul portughez al Auchan", a precizat in numele Auchan Portugalia Joao Paulo Velez, responsabilul unei agentii de comunicare.

Scandalul carnii de cal prezentata drept vita, ce afecteaza mai multe tari europene, a cuprins Portugalia la 19 ianuarie, cand grupul agroalimentar Nestle a decis sa retraga de la vanzare lasagna destinata restaurantelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Scandalul, departe de final. Carne de cal, in produsele Auchan din Portugalia