Antena Meniu Search
x

Video Secundele care fac diferența dintre viață și moarte: Anwar, o fetiță din Siria, a murit în brațele salvatorilor, la scurt timp după ce a fost scoasă dintre ruine

Orice secundă contează pentru cei care au fost prinși sub dărâmături. O știu chiar și salvatorii, cărora li se rup sufletul atunci când nu mai pot face nimic pentru cei pe care îi găsesc. Cu atât mai mult cu cât printre victime sunt copii.

de Monica Palade

la 13.02.2023, 16:31

Vezi și

Salvatorii sierieni din Căştile Albe au sperat până în ultima clipă că o pot salva pe Anwar. Au luptat până la epuizare să o scoată de sub dărâmături. Și au reușit. Copila a fost scoasă în viață. Dar nu a mai avut putere să meargă mai departe. Inima i s-a oprit în brațele salvatorilor. Au resuscitat-o la fața locului, dar Anwar a renunțat la bătălie pentru totdeauna.

Au renunțat să mai caute supraviețuitori

Nici nu e de mirare că într-un final grupul de salvatori al Căştilor Albe s-au dat și ei bătuți. Sâmbătă, au anunţat încheierea operaţiunilor de căutare a supravieţuitorilor în zonele din nord-vestul Siriei aflate sub controlul opoziţiei şi care au fost grav afectate de cutremurele de luni. Decizia a fost luată după ce, începând de joi, salvatorii nu au mai reuşit să găsească persoane în viaţă printre dărâmături.

Organizaţia a informat că "operaţiunile de căutare şi salvare sunt considerate a fi încheiate" şi a amintit că echipele sale "au lucrat fără oprire timp de 108 ore în peste 40 de oraşe, localităţi şi sate" unde 479 de clădiri s-au prăbuşit complet şi 1.481 au suferit daune semnificative. De la cutremurele înregistrate luni, Căştile Albe au salvat şi au acordat asistenţă unui număr de 2.950 de răniţi în zonele aflate sub controlul rebelilor în provinciile Idlib şi Alep, însă "niciun supravieţuitor nu a mai fost găsit sub dărâmături de joi, 9 februarie", a deplâns grupul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Secundele care fac diferența dintre viață și moarte: Anwar, o fetiță din Siria, a murit în brațele salvatorilor, la scurt timp după ce a fost scoasă dintre ruine