Antena Meniu Search
x

Şeful armatei ucrainene anunţă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, superioară numeric: "Este prioritatea mea"

Război în Ucraina. Şeful armatei ucrainene susţine că dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei. 

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 13:29

Şeful armatei ucrainene anunţă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, superioară numeric: "Este prioritatea mea"
Şeful armatei ucrainene anunţă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, superioară numeric: "Este prioritatea mea" - Profimedia

Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa forţelor ruse "superioare numeric", a declarat luni seara comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

"Dezvoltarea utilizării sistemelor fără pilot este prioritatea mea", a scris Sîrski pe Telegram după o întâlnire cu adjunctul său, Vadim Suharevski, al cărui domeniu de expertiză îl reprezintă dronele.

"Căutam soluţii asimetrice pentru a obţine un avantaj calitativ faţă de un adversar superior numeric", a mai spus el.

Folosirea crescută a dronelor de către ambele părţi a mutat conflictul de pe câmpul de luptă la lovituri asupra infrastructurii militare, energetice şi de transport ale părţii adverse. În condiţiile în care armata ucraineană este depăşită din punct de vedere al armelor şi efectivelor armate pe câmpul de luptă, forţele Moscovei au crescut presiunea pe întreaga linie a frontului şi au obţinut câştiguri graduale.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a obţinut duminică un nou mandat de şase ani la Kremlin, a declarat că forţele ruse au un avantaj pe câmpul de luptă din Ucraina şi a promis că va continua operaţiunea militară.

Analiştii militari afirmă că dronele ar putea oferi Ucrainei un avantaj tehnologic în faţa Rusiei, având în vedere lipsa de obuze de artilerie şi alte arme tradiţionale. Cu toate acestea, industria rusă de drone se dezvoltă şi ea rapid.

Pe măsură ce dronele devin mai mici, mai letale şi pot parcurge distanţe mai lungi, Ucraina le-a folosit pentru a ataca rafinării de petrol din Rusia în ultimele luni, eliminând aproximativ 7% din capacitatea sa de rafinare în primul trimestru al anului.

Invazia pe scara largă a Ucrainei lansată de Rusia în urmă cu peste doi ani s-a soldat cu mii de morţi de ambele părţi şi a strămutat milioane de ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Şeful armatei ucrainene anunţă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, superioară numeric: "Este prioritatea mea"