Antena Meniu Search
x

Şeful penitenciarelor din Rusia confirmă că Navalnîi a fost mutat într-o colonie de detenție. ”Dacă dorește, va fi implicat în activități de producție”

Șeful autorității penitenciarelor din Rusia a confirmat, vineri, că Aleksei Navalnîi a fost mutat de la Moscova într-un centru de detenție unde își va ispăși pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.02.2021, 16:50

Şeful penitenciarelor din Rusia confirmă că Navalnîi a fost mutat într-o colonie de detenție
Şeful penitenciarelor din Rusia confirmă că Navalnîi a fost mutat într-o colonie de detenție - Omer Messinger / Stringer via Getty
  • Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde s-a recuperat după ce a fost otrăvit.

Alexander Kalashnikov, șeful Serviciului Federal al Penitenciarelor (FSIN), nu a specificat unde anume se află în prezent opozantul rus, însă a afirmat că ”nu există nicio amenințare la adresa sănătății sau vieții lui Aleksei Navalnîi”.

„El a fost transferat la locul unde ar trebui să fie prin decizia tribunalului”, a spus Alexander Kalashnikov, citat de agenția de știri TASS, adăugând că Navalnîi se află în prezent ”într-o colonie de detenție” și că Serviciul Federal al Penitenciarelor îi va oferi condiții adecvate. 

”Dacă dorește acest lucru, el va fi implicat în activități de producție", a mai spus Kalashnikov.

Pe 2 februarie, Curtea Simonovsky din Moscova a înlocuit pedeapsa cu suspendare a lui Navalnîi cu închisoarea cu executare, din cauza ”încălcărilor multiple ale condițiilor de pedeapsă”. 

Pe 20 februarie, Tribunalul Moscovei a confirmat hotărârea și măsura a intrat în vigoare.

Avocatul lui Navalnîi a anunțat joi mutarea opozantului rus din închisoarea în care era încarcerat în Moscova. Vadim Kobzev a declarat pentru AFP că nu știe unde se află clientul său.

Alexei Navalnîi, otrăvit în luna august, a fost arestat în Rusia

Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde s-a recuperat după ce a fost otrăvit. El îl acuză pe Putin că a ordonat crima, ceea ce Kremlinul neagă.

Serviciile penitenciare ruse au avertizat că nu vor ezita să-l aresteze pe Navalnîi, 44 de ani, când va sosi în Rusia, acuzându-l că a încălcat, atunci când se afla în Germania în ultimele luni, condiţiile unei eliberări în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, se numără printre cei care a condamnat dur reținerea lui Navanîi și a cerut eliberarea lui imediată.

„Condamn arestarea lui Aleksei Navalnîi de către autoritățile ruse. Trebuie să îl elibereze imediat și să îi asigure securitatea. Reținerea oponenților politici este împotriva îndatoririlor internaționale ale Rusiei”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Şeful penitenciarelor din Rusia confirmă că Navalnîi a fost mutat într-o colonie de detenție. ”Dacă dorește, va fi implicat în activități de producție”