Antena Meniu Search
x

Galerie foto A murit Sidney Poitier, primul actor de culoare premiat cu Oscar

Sidney Poitier, actorul care a spart numeroase bariere de la Hollywood în anii 1950 și 1960 – cel mai faimos în 1964, când a devenit primul bărbat de culoare care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor – a murit, au informat vineri buletinele de știri din Bahamas.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 17:41

De-a lungul carierei sale, Poitier a fost în mod repetat „primul”. A devenit primul om de culoare care a câștigat un premiu internațional de film la Festivalul de Film de la Veneția în 1957; primul care a fost nominalizat pentru cel mai bun actor la Premiile Academiei în 1958; și, bineînțeles, a devenit primul care a câștigat premiul, în 1963, pentru „Lilies of the Field”, potrivit HuffPost.

„Am avut un simț al responsabilității nu numai față de mine și față de timpul meu, ci cu siguranță față de oamenii pe care îi reprezentam. Așa că am fost însărcinat cu responsabilitatea de a-i reprezenta într-un mod în care ei să vadă și să spună: „OK, îmi place asta.”, a spus Poitier în 2008.

Detalii despre momentul și modul morții sale nu au fost disponibile imediat

În 1969, în timp ce revizuia filmul Poitier „The Lost Man”, Vincent Canby , de la The New York Times, scria: „Sidney Poitier nu face filme, el face repere”. Parțial, Canby a însemnat linia ca un atac la Poitier, care a continuat să lucreze cu bărbați pe care Canby i-a considerat „directori de mâna a doua”. Dar a fost, de asemenea, un semn indiscutabil din cap la lista lungă de primii deja asociate cu numele lui Poitier la acel moment.

Sidney Poitier, actor, regizor şi activist de la Hollywood care a remodelat cultura şi a deschis calea pentru nenumăraţi alţi actori de culoare cu filme clasice precum „In the Heat of the Night” şi „Guess Who’s Coming to Dinner”, a murit, a declarat vineri pentru NBC News o sursă apropiată familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » A murit Sidney Poitier, primul actor de culoare premiat cu Oscar