Antena Meniu Search
x

ŞOCANT! Sute de elevi chinezi, OBLIGAŢI să susţină examene afară, în CEAŢĂ TOXICĂ!

China se confruntă, în aceste zile, cu o alertă roşie de poluare, autorităţile luând decizia să închidă sute de fabrici, şcoli şi alte instituţii din cauza valului de smog toxic care se răspândește cu repeziciune. 

China se confruntă, în aceste zile, cu o alertă roşie de poluare, autorităţile luând decizia să închidă sute de fabrici, şcoli şi alte instituţii din cauza valului de smog toxic care se răspândește cu repeziciune. 

Iar majoritatea chinezilor din zonele cele mai afectate (nord) au respectat restricțiile impuse se autorităţi: au rămas în case pentru a evita valul de ceață toxică.

Au fost însă şi excepţii. La această oră, mai multe fotografii fac înconjurul lumii, stârnind un val de indignare şi revoltă. Imaginile surprind sute de elevi, stând pe jos, în curtea liceului, dând examene în timp ce sunt expuşi la aerul toxic. 

S-a întâmplat la liceul din oraşul Linzhou, în centrul provinciei Henan. Publicaţia People's Daily scrie că directorul instituţiei a fost suspendat din funcţie, după ce, timp de patru ore, a obligat 480 de elevi să susţină examenele în aerul liber şi extrem de toxic. 

Pe acelaşi subiect

Unul dintre părinţi a declarat revoltat că elevii abia puteau să vadă să scrie, din cauza vizibilităţii extrem de scăzute.

Au existat şi voci care l-au apărat pe directorul suspendat Feng: "Este o metodă tradiţională prin care se evită trişatul. Profesorii se pot mişca cu uşurinţă printre elevi şi pot fi mai vigilenţi".

Sistemul de alertare pe culori a fost adoptat de China în cadrul strategiei sale de combatere a poluării. Nu mai puțin de 40 de orașe au emis astfel de alerte de poluare, dintre care 22 roșii, printre care principalul oraș producător de oțel, Tangshan, din provincia Hebei, și Jinan, din provincia Shandong, bogată în resurse de cărbuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » ŞOCANT! Sute de elevi chinezi, OBLIGAŢI să susţină examene afară, în CEAŢĂ TOXICĂ!