Antena Meniu Search
x

Un şofer român spune că 7 vietnamezi au stat în camionul lui frigorific, la 4°, două zile. Condamnat în Franţa, de Paşte

Un şofer român spune că 7 vietnamezi au stat în camionul lui frigorific, la 4°, două zile. Românul a fost condamnat în Franţa, de Paşte, fiind prins cu migranţii în TIR pe 25 aprilie.

de Redactia Observator

la 01.05.2019, 08:53

Şofer român condamnat în Franţa
Un şofer român spune că 7 vietnamezi au stat în camionul lui frigorific, la 4°, două zile. Condamnat în Franţa, de Paşte - Twitter

Un şofer român spune că 7 vietnamezi au stat în camionul lui frigorific, la 4°, două zile. Românul a fost condamnat în Franţa, de Paşte, fiind prins cu migranţii în TIR pe 25 aprilie.

La 25 aprilie, în jurul orei 13.00, Daniel-Costinel Oprisoreanu a fost verificat la terminalul feribotului Loon-Plage, unde urma să se îmbarce cu camionului său frigorific. Șoferul român de 31 de ani avea o încărcătură de mere. 

Printre fructe au fost găsiţi șapte cetățeni vietnamezi, fără acte. De îndată ce a fost arestat, șoferul român a indicat că nu știa de prezența pasagerilor în remorcă. În apărarea sa, a susţinut el, vameşii ar fi trebuit să ţină cont de faptul că remorca era sigilată în momentul descoperirii vietnamezilor. 

Dar ancheta a stabilit că pe 1 aprilie doi vietnamezi fuseseră descoperiți în camionul său. 

Pe acelaşi subiect

Luni, în a doua zi de Paşte, după 4 zile de arest, în faţa judecătorului, Daniel a continuat să susţină că nu ştia nimic despre cei 7 vietnamezi. A spus că aceştia au plecat din Italia pe 23 aprilie, când au fost încărcate merele și ușile remorcii au fost sigilate. 

Acest lucru ar însemna că pasagerii ar fi rămas două zile într-o atmosferă de patru grade. Numai că migranţii au declarat la tribunal că fuseseră urcaţi în camion chiar de şoferul român, cu trei ore înainte de a fi prinşi.

Românul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare, urmată de expulzarea din Franţa şi o amendă de 5.000 de euro, scrie lavoixdunord.fr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un şofer român spune că 7 vietnamezi au stat în camionul lui frigorific, la 4°, două zile. Condamnat în Franţa, de Paşte